Ingredients for Jalebi

  • 1 kg Sugar
  • 3 cup Maida
  • 1 pinch sour salt
  • 1 pinch bleaching powder
  • 1 pinch baking soda
  • Red color 1 pinch
  • Oil (as required)
  • Cardamom powder
  • 1/2 cup Milk
  • Warm water (as required)

Directions

1. First of all, add water & sugar in a bowl then cook for a while
  • 2. Now add cardamom powder, milk, keep removing the foam
  • 3. Then add Sour Salt (Tatri), & prepare a syrup
  • 4. Add bleaching powder in water then put this water into Maida, mix well with your hands
  • 5. Add some red food color then mix by adding some baking soda
  • 6. put the mixture into cone shaped plastic sheet then squeeze it into hot oil by making round shaped jalebi
  • 7. Fry until jalebies changed into reddish brown
  • 8. Jalebies are ready to serve
  • Cooking Time: 35 minutes Serve:2-3

جلیبی اجزاء

  • چینی ایک کلو
  • میدہ تین کپ
  • ٹاٹری ایک چُٹکی
  • رنگ کاٹ ایک چُٹکی
  • میٹھا سوڈا ایک چُٹکی
  • لال رنگ ایک چُٹکی
  • آئل حسبِ ضرورت
  • الایچی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
  • دودھ آدھا کپ
  • پانی(نیم گرم) حسبِ ضرورت

جلیبی ترکیب

ایک باول میں پانی اور چینی ڈال کر پکا لیں
اب الائچی پاوڈر، دودھ ڈالیں اور جھاگ اتر لیں
ٹاٹری ڈال کر سیرپ تیار کرلیں
پنی میں بلیچنگ پاوڈر کر میدہ میں مکس کریں
لال رنگ اور بیکنگ سوڈا ڈالیں
میکسچر کو پلاسٹک شیٹ میں ڈال کر گرم تیل میں نچوڑ کر جلیبی کو براؤن ہونے تک فراۓ کریں۔ جلیبی تیار ہے

پکانے کا وقت: 35 منٹ
, افراد: 3-2

Jalebi

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *