Recipes

More

White Mutton Korma Recipe | Bakra Eid Special Recipes

White Mutton Korma Recipe | Bakra Eid Special Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    3

White Mutton Korma is must have dawat recipe you need to try this Bakra Eid. Spice up your Eid game by trying out this creamy and delicious White Mutton Qorma and do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Almond & cashew nuts Paste:
Ingredients for Mutton White Korma:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan blender add almonds, cashew nuts, water and blend well into smooth paste. Set aside.

2 .
In a bowl pot heat oil and onion. Cook until translucent. Add mutton and ginger garlic paste and cook until mutton changes color.

3 .
Now add water and cover and cook for 40 minutes or until meat is 80% done.

4 .
Now add white pepper powder, black pepper powder, salt and cook for 5 minutes.

5 .
Add yogurt and cook for 3-4 minutes. Now add almond paste and cook until oil separates.

6 .
Garnish with ginger and green chilies. Your White Mutton Korma is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بادام پیسٹ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بادام، کاجو اور پانی ڈال کر پیسٹ میں اچھی طرح بلینڈ کرلیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
مٹن وائٹقورمہ بنانے کے لئیایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں مٹن اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک کہ مٹن کا رنگ بدل جائے۔

3 .
اب اس میں پانی ڈال کرڈھکن سے ڈھک کر چالیس منٹ تک یا گوشت اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں پانی ڈال کرڈھکن سے ڈھک کر چالیس منٹ تک یا گوشت اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں دہی ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں بادام کا پیسٹ ڈالیں اور تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

6 .
ادرک اور ہری مرچوں سے گارنش کریں۔ وائٹ مٹن قورمہ تیار ہے۔

Recipe Tips