Recipes

More

Wafer Cake Recipe

Wafer Cake Recipe

Research Content

Wafer Cake: Is there anything more satisfying than Wafer layering with Chocolate Mousse? Try out this incredibly sweet and chocolaty dessert Wafer Cake and have a better day.

Ingredients for chocolate mousse:
1 cup Chocolate chip
1 cup Cream
1 cup Milk
1 & 1/2 tbsp Gelatin
Ingredients for vanilla custard:
2 cups Milk
3 tbsp Cornstarch
1/3 cup Sugar
2 Eggs (lightly beaten)
1 tsp Vanilla essence
Assembling:
Novita chocolate wafer as required
Caramel sauce for topping
Peanuts for garnish

Directions for chocolate mousse:
In a bowl, add chocolate chip and melt it.
Now, add milk, gelatin and mix it well.
In a bowl, add whipped cream, chocolate milk mixture and mix it well.
Directions for vanilla custard:
In a pan add milk, sugar, cornstarch and whisk well on medium low flame.
Whisk continuously to avoid lumps, cook until thicken.
Remove from heat, add 2 tbsp of mixture in beaten eggs and mix it well.
Now add egg mixture in pan and again cook on low flame for 3 to 4 minutes while whisking it.
Remove from heat now add vanilla in it and again whisk it until well combined.
Let it cool on room temperature.
Assembling:
In a dish layer Novita chocolate wafer and pour chocolate mousse on top, let it set for 30 minutes in refrigerator.
Layer Novita chocolate wafer and now pour vanilla custard on top, let it set again for 30 minutes in refrigerator.
Again, add a final layer of Novita chocolate wafer and let it set again for 10 to 20 minutes in refrigerator before serving.
Top it with wafers, caramel sauce and serve chilled.

چوکلیٹ موس بنانے کے اجزاء: چوکلیٹ چِپ 1کپ کریم 1کپ دودھ 1کپ جیلیٹن 1اورآدھا کھانے کا چمچ ونیلا کسٹرڈ بنانے کے اجزاء: دودھ 2کپ کارن سٹارچ 3کھانے کے چمچ چینی 1تہائی کپ انڈے 2عدد ونیلا ایسنز 1چائے کا چمچ اسمبلنگ کے اجزاء: نووٹاچوکلیٹ وافر حسبِ ضرورت کیریمل سوس ٹوپنگ کے لئے مونگ پھلی گارنش کے لئے

چوکلیٹ موس بنانے کی ترکیب: ایک باؤل میں چوکلیٹ چِپ ڈال کر پگھلا لیں۔ اب اس میں دودھ اور گیلیٹن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ پھر ایک باؤل میں وِہپڈ کریم اور چوکلیٹ مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔ ونیلا کسٹرڈ بنانے کی ترکیب: ایک پین میں دودھ، چینی اور کارن سٹارچ ڈٖال کر درمیانی ہلکی آنچ پر اچھی طرح مکس کرلیں جب تک گاڑھا ہوجائے اور گھٹلیاں نہ رہیں۔ اب چولہے سے اتار کر دو کھانے کے چمچ مکسچر پھینٹے ہوئے انڈوں میں ڈالیں اور اچھی طرح مکس کرلیں۔ پھر ایک پین میں انڈوں کا مکسچر ڈالیں اور دوبارہ تین سے چار منٹ ہلکی آنچ پر اچھی طرح پکائیں۔ اب چولہا بند کر کے ا س میں دوبارہ ونیلا ڈالیں اور اچھی طرح مکس کر کے ٹھنڈا ہونے دیں۔ اسمبلنگ ترکیب: ایک ڈِش میں نو وٹا چوکلیٹ وافر کی تہہ لگائیں اور اس پر چوکلیٹ موس ڈال کر تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔ پھر اس پر دوبارہ نووٹا چوکلیٹ وافر کی تہہ لگائیں اور دس سے بیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔ اب اس پر وافرز اور کیریمل سوس ڈال کر ٹھنڈا ٹھنڈا سرو کریں۔

Recipe Tips