Recipes

More

Twisted Samosa Recipe | Iftar Special Recipe

Twisted Samosa Recipe | Iftar Special Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Twisted Samosa is here to double the joy of your iftar meal and make your Ramzan delightful. These super easy Twisted Samosas are perfect to treat you after a long iftar. Try out this Twisted Samosa and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for Potato Filling:
Ingredients for Dough:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mashed and boiled potatoes, peas, carrot, onion, chaat masala, red chili powder, salt, coriander powder, turmeric powder, lemon juice and mix it well.

2 .
In a bowl add flour, cumin seeds, oil, salt, water and knead a soft dough. Cover and let it rest for 10-15 mins. Set aside.

3 .
Take the prepared dough and cut it into 4 equal parts.

4 .
Take one part, make a dough ball and roll it out into flat circle.

5 .
Now cut small round shapes from the rolled-out dough with the help of a round cutter.

6 .
Take one round-shaped dough, place potato filling on it and place another round-shaped dough piece on it. Now twist the edges to seal the samosa.

7 .
Deep fry the prepared samosa for 3-4 mins over medium flame.

8 .
Your twisted samosa are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پٹاٹو فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں ابلے ہوئے آلو، مٹر، گاجر، پیاز، چاٹ مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر، نمک، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، زیرہ، کھانے کا تیل، نمک اورپانی ڈال کر نر م ڈوگوندھ لیں اور دس سے پندرہ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
ٹوسٹڈ سموسہ بنانے کے لئے تیار آٹا لیں اور اسے چار برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

4 .
اب ایک حصہ لیں اور پیڑے کی شکل میں بیل لیں۔

5 .
پھر بیلی ہوئی ڈو کو گول کٹر کی مدد سے چھوٹی گول شکلوں میں کاٹ لیں۔

6 .
اب گول شکل میں بیلی ہوئی ڈو پر آلو کی فلنگ رکھیں اور اس پر ایک اور گول شکل کی ڈو رکھ دیں اور سموسے کو سیل کرنے کے لیے کناروں کو موڑ دیں۔

7 .
پھر تیار سموسوں کو کو درمیانی آنچ پر تین سے چار منٹ تک ڈیپ فرائی کریں۔

8 .
مزیدار ٹوسٹد سموسے تیار ہیں۔

Recipe Tips