Recipes

More

Traditional Turkish Beef Stew Recipe

Traditional Turkish Beef Stew Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    120
  • SERVING
    5

Presenting you with famous Traditional Turkish Style Beef Stew, perfect for all meat lovers. The tender and juicy meat with carrots and potatoes is a delight on cold winter days. Try out this Beef & Vegetable Stew and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Beef Stew:
Ingredients for Dough:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion, cook for 2-3 mins. Now add green cardamoms, coriander seeds, bay leaf, star anise, cinnamon sticks and cook for 1-2 mins.

2 .
Add beef and cook until beef changes color. Add tomato paste and mix it well. Add water and cover and cook over medium low flame for 2 hours or until meat is tender.

3 .
Add carrots, zucchini, peas, potatoes, black pepper powder, salt and cook for 1-2 mins. Now add red, green and yellow capsicum. Cook until veggies are done. Set aside.

4 .
In a bowl add flour, salt, sugar, yogurt, yeast, water and knead a smooth dough. Cover with cling film and let it rest until it doubles in size.

5 .
Now remove the cling film and gently punch the dough to release air. Now roll the dough out inti flat circle. Set aside.

6 .
Transfer the prepared stew into a clay pot. Cover the pot with rolled-out dough. Make sure the edges are properly sealed and combined.

7 .
Brush egg on the dough, sprinkle sesame seeds, nigella seeds on the dough.

8 .
Now bake it in a preheated oven at 180°C for 10-12 mins.

9 .
Your Traditional Turkish Beef Stew is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیف ا سٹوبنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں ہری الائچی، دھنیا، تیز پات، بادیان اوردار چینی ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں بیف ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں ٹماٹر کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب پانی ڈال کر ڈھانپیں اور درمیانی آنچ پر دو گھنٹے یا گوشت گلنے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں گاجر،گھیا توری، مٹر، آلو، کالی مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں سرخ، سبز اور پیلی شملہ مرچ ڈال کر اچھی طرح پکا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، چینی، دہی، خمیر اورپانی ڈال کرنرم ڈو گوندھ لیں۔اب کلنگ فلم سے ڈھک کر سائیڈ پر رکھ دیں جب تک کہ ڈو سائز میں دو گنا ہوجائے۔

5 .
اب کلنگ فلم ہٹا دیں اور ہوا چھوڑنے کے لییڈو میں تھوڑی سی جگہ بنا ئیں۔ پھر ڈو کو روٹی کی شکل میں بیل لیں۔

6 .
اسمبلنگ کے لئے تیارا سٹو کو مٹی کے برتن میں ڈالیں اور بیلی ہوئی ڈو سے ڈھک دیں۔ کناروں کواچھے طریقے سے بند کرنا ہے۔

7 .
اب ڈو پر برش سے انڈہ لگائیں اور اس پر تِل، کلونجی چھڑک دیں۔

8 .
پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر دس سے بارہ منٹ بیک کرلیں۔

9 .
مزیدار ترکش بیف اسٹو تیار ہے۔

Recipe Tips