Recipes

More

Tawa Chicken with Malabar Paratha Recipe

Tawa Chicken with Malabar Paratha Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Tawa Chicken with Malabar Paratha is one tempting meal combination that you need to try right away. Make it for your breakfast, lunch, or dinner, and treat your family with this traditional street food. Give this Tawa Chicken with Malabar Paratha and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chicken:
Ingredients for Malabar Paratha:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut chicken breast into two thin filets. Keep aside. In a bowl add chicken breast, yogurt, cream, ginger garlic paste, green chili paste, salt, red chili powder, turmeric powder, paprika powder, black pepper powder, cumin powder, coriander powder, lemon juice, hot sauce, chaat masala, powdered sugar, oil including and whisk until all the ingredients have incorporated. Add chicken breast and marinate for 30 minutes.

2 .
Separate 2 tbsp of marinate in a separate bowl and add milk in it. Mix it well. your milk mixture is ready. Set aside.

3 .
Add oil to a preheated griddle. Place marinated chicken fillets and cook from both sides until color changes.

4 .
Chop into small chunks. Gradually add prepared milk mixture anytime the masala dries out. Take off the flame and set aside. Your Tawa Chicken is ready.

5 .
In a bowl add flour, salt, and ghee into a bowl. Mix well. Then add water and knead into a smooth dough. Cover with damp cloth and rest for 30 minutes. Cut the dough into 4 equal parts. Make dough balls of each part.

6 .
Spread oil on silicon mat, Take a dough ball and press it with your hands on silicon mat and make a thin see through sheet.

7 .
Brush with butter and sprinkle flour. Fold it and then roll it giving it a shape of round ball again. Cover and rest again for 10 mins.

8 .
Press down with hands into a flat disc shape. And cook on a preheated griddle from both sides by adding some oil until cooked through.

9 .
Transfer to a serving plate. Top with cooked chicken. Garnish with coriander and green chilies. Serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
توا چکن بنانے کے لئے چکن بریسٹ کو دو باریک فلٹس میں کاٹ لیں۔ اب ایک باؤل میں چکن بریسٹ، دہی، کریم، ادرک لہسن کا پیسٹ، ہری مرچ کا پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، لیموں کا رس،ہاٹ سوس، چاٹ مصالحہ، پاؤڈرڈ شوگراور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
دو کھانے کے چمچ میرینیشن کو ایک باؤل میں ڈال کر اس میں دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، دودھ مکسچر تیار ہے۔

3 .
اب پہلے سے گرم توے پر کھانے کا تیل ڈالیں اور میرینیٹ کئے ہوئے چکن فلٹس کو دونوں طرف سے رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

4 .
چکن کو چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ لیں اور جب بھی مصالحہ سوکھ جائے تو اس میں آہستہ آہستہ دودھ کا تیار مکسچرڈالیں اور چولہا بند کر دیں، توا چکن تیار ہے۔

5 .
مالابار پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک اور گھی ڈا ل کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ پھر اس میں پانی ڈال کرنرم ڈوگوندھ لیں۔گیلے کپڑے سے ڈھک کر تیس منٹ رکھ دیں اور پھر ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں۔

6 .
اب سلیکون میٹ پر تیل پھیلائیں اورباریک شیٹ میں بیل لیں۔

7 .
ڈو کو مکھن سے برش کریں اور اس پرمیدہ چھڑکیں اور فولڈکرکے دوبارہ پیڑا بنا لیں اور دس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
ہاتھوں سے نیچے دبائیں فلیٹ ڈسک کی شکل میں۔ اور پہلے سے گرم کی ہوئی گرل پر دونوں طرف سے تھوڑا سا تیل ڈال کر پکائیں یہاں تک کہ پک جائے۔

9 .
پراٹھے کو سرونگ پلیٹ میں رکھ کرپکا ہوا چکن ڈالیں اور دھنیا، سبز مرچوں سے گارنش کریں۔

Recipe Tips