Recipes

More

Tandoori Dal Tadka Recipe

Tandoori Dal Tadka Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Research Content

Tandoori Dal Tadka: Make this tempting tandoori dal tadka enriched with protein and fiber. Giving a tandoori touch to our simple daal will make it more appetizing. Try our tandoori dal tadka recipe at home and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In pan heat oil, then add onion and cook until translucent in color. Then add ginger garlic paste, tomatoes and cook for 3 to 4 minutes. Then add salt, turmeric, red chili powder and cook for 3 to 4 minutes until tomatoes are soft.

2 .
Then add red lentil and water as required and let it cook for 20 to 25 minutes until it’s cooked properly. Then add green chilies, garam masala and cook for 3 to 4 minutes. Daal is ready.

3 .
In a pan heat oil, add garlic when it starts getting golden add cumin, whole red chilies, bay leaf and chili powder. Tarka is ready.

4 .
Heat up a clay pot on the stove. Then add daal in clay pot and top it with tarka.

5 .
Your Tandoori Daal is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز تھوڑی دیر پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ٹماٹر ڈال کر تین سے چار منٹ پکا لیں۔پھر اس میں نمک، ہلدی اور سرخ مرچ پاؤڈر ڈال کر تین سے چار منٹ پکا لیں۔

2 .
اب اس میں دال مسور اور پانی ڈال کر بیس سے پچیس منٹ پکائیں۔پھر اس میں سبز مرچیں اور گرم مصالحہ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں، دال تیا ر ہے۔

3 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں لہسن ڈال کر گولڈن ہونے دیں اور پھر ذیرہ، ثابت سرخ مرچیں، لونگ اور چِلی پاؤڈر ڈال کر پکالیں، تڑکہ تیار ہے۔

4 .
مٹی کے برتن کو چولہے پر گر م کرلیں اور دال ڈال کر اس پر تڑکہ ڈال دیں۔

5 .
مزیدار تندوری دال تیارہے۔

Recipe Tips