Recipes

More

Street Style Beef Nalli Pulao Recipe | Sehri Recipes

Street Style Beef Nalli Pulao Recipe | Sehri Recipes

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    75
  • SERVING
    5

Street Style Beef Nalli Pulao is an aromatic blend of spices and meat. This appetizing Street Style Food made with Guard Basmati Rice is a perfect addition to your Sehri meal preps. Try out this Street Style Beef Nalli Pulao and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for garam masala sachet:
Ingredients for Stock:
Ingredients for Pulao:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a small bowl place muslin cloth, add cumin seeds, coriander seeds, fennel seeds, black peppercorns, cloves, cinnamon stick, bay leaf and star anise. Tie a knot and set aside.

2 .
In a pot add water, beef meat, bone marrow, garlic, onion, green chilies, sachet and salt. Bring it to boil and remove the scum.

3 .
Partially cover with lid and simmer on medium heat for 40-45 mins or until meat is tender.

4 .
Separate the meat and bone marrow from the prepared stock and strain it. Set aside.

5 .
In a bowl add water and add Guard Basmati Rice. Soak for 25 minutes.

6 .
In a pot heat oil, saute onion until golden brown. Add garam masala and saute for 1 minute. Add ginger garlic paste, green chilies and cook for 2 more minutes. Add boiled beef, bone marrow and cook for 2-3 minutes.

7 .
Add tomatoes and yogurt. Cook until tomatoes are soft and oil separates. Separate the bone marrow from it and set aside. Add beef stock and salt. Bring it to boil. Add soaked rice and boil until 80% water dries out.

8 .
Cover with lid and steam for 12-15 minutes.

9 .
Dish out the pulao, microwave the bone marrow and serve on top. Enjoy beef nali pulao with bone marrow.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گرم مصالحے کی پوٹلی بنانے کے لئے ایک چھوٹے باؤل میں ململ کے کپڑا رکھ کر اس میں زیرہ، دھنیا، سونف، کالی مرچ، لونگ، دار چینی اسٹک، تیز پتا اور بادیان رکھ کر گرہ باندھ کر ایک طرف رکھ دیں۔

2 .
یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی، بیف، مخ، لہسن، پیاز، ہری مرچ، گرم مصالحے کی پوٹلی اور نمک ڈال کر ابلنے دیں اور جھاگ اتار یں۔

3 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر چالیس سے پنتالیس منٹ یا گوشت گلنے تک دم پر رکھ دیں۔

4 .
پھر اس یخنی سے گوشت اور مخ الگ الگ کر لیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
پلاؤ بنانے کے لئے گارڈ باسمتیچاولوں کو پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک بھون لیں۔ پھر اس میں گرم مصالحہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ اورہری مرچیں ڈال کر مزید دو منٹ تک پکائیں۔اب اس میں ابلا ہوا گوشت اور مخ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں ٹماٹر اور دہی ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔اب اس میں سے مخ نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔پھر اس میں بیف اور نمک ڈال کر ابلنے دیں اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

8 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر بارہ سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

9 .
مزیدار سٹریٹ سٹائل بیف نلی پلاؤ ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips