Recipes

More

Sticky Date Pudding with Butterscotch Sauce Recipe

Sticky Date Pudding with Butterscotch Sauce Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Sticky Date Pudding with Butterscotch Sauce is a classic dessert to try this winter. surprise your family and guests with this burst of deliciousness. Try out this Sticky Date Pudding and let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Dates Mixture:
Ingredients for Batter:
Ingredients for butterscotch sauce:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add, water, baking soda, and deseeded dates and soak for 15 mins.

2 .
Transfer into a bowl and mash them well until thick dates paste has formed. Set aside.

3 .
In a bowl add, butter, and brown sugar, and beat them well.

4 .
Now add eggs gradually and beat them well until fully mixed. Add dates mixture, flour when it gets creamy add flour, baking powder, cinnamon, and dates and fold it well.

5 .
Transfer the prepared batter into greased cupcake molds and pudding molds. Bake at 180-degree for 15-20 mins.

6 .
Take them out of the oven and let them cool at room temperature.

7 .
In a pan heat butter and add brown sugar, and cream, and cook until desired consistency has reached. Your Butterscotch Sauce is ready.

8 .
Drizzle it over prepared cupcakes and pudding and enjoy. Your Sticky Date Pudding is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کھجور مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں پانی، بیکنگ سوڈا اور کھجوریں ڈال کر پندرہ منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں ڈال کر اچھی طرح میش کر کے پیسٹ بنا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
بیٹربنانے کے لئے ایک باؤل میں مکھن، اور براؤن شوگر ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

4 .
اب اس میں تھوڑے تھوڑے کرکے انڈے ڈالیں اوراچھی طرح مکس ہونے تک پھینٹ لیں۔پھر اس میں کھجوروں کا مکسچر ڈال کر کریمی ہونے تک پکائیں۔اب اس میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، دار چینی اور کھجوریں ڈال کر فولڈ کر لیں۔

5 .
اب تیار بیٹر کو گریس کئے ہوئے کپ کیک مولڈ ز میں ڈالیں اور ایک سو اسی کے درجہ کے حرارت پر پندرہ سے بیس منٹ بیک کر لیں۔

6 .
پھر اوون سے باہر نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
بٹرسکوچ سوس بنانے کے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں براؤن شوگر اور کریم ڈال کر کچھ دیر پکائیں۔بٹرسکوچ سوس تیار ہے۔

8 .
اب اس سوس کو تیار کئے ہوئے کپ کیکس پر ڈال کر سرو کردیں۔

Recipe Tips