Recipes

More

Steamed Chicken Momos Recipe | Iftar Recipe

Steamed Chicken Momos Recipe | Iftar Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Momo cravings? Satisfy them with this delicious Chicken Momo's Recipe by SooperChef in your iftar! So easy to make and so yummy to eat. Try out these Mouth-watering Chicken Momos this Ramzan and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for chicken mixture:
Ingredients for Momos Sauce:
Ingredients for Dough:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken mince, green onion, green chilies, soy sauce, black pepper powder, salt and mix it well. Set aside.

2 .
In a deep pan water, tomatoes, red chilies, garlic cloves and boil for 2-3 mins.

3 .
Now transfer it into blender, add ketchup, vinegar, salt and blend it well into smooth paste. Your momos sauce is ready.

4 .
In a bowl add flour, salt, oil, water and knead a soft dough. Cover and let it rest for 15-20 mins.

5 .
Take the prepared dough and divide it into 2 equal parts. Take one part and roll it into a tube shape. Cut the tube into 10 equal parts.

6 .
Now take one part. Roll it out into flat circle. Place prepared chicken mixture in the center and make momos shape with the dough.

7 .
Place the momos in the steamer and steam over low flame for 15-20 mins.

8 .
Your Chicken Momos are ready. Serve with Momos sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن مکسچربنانے کے لئے ایک باؤل ٍ میں چکن کا قیمہ، ہری پیاز، ہری مرچ، سویا سوس، کالی مرچ پاؤڈر، نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
موموز بنانے کے لئے ایک پین کے پانی، ٹماٹر، لال مرچ اور لہسن کی جویں ڈال کر دو سے تین منٹ تک ابال لیں۔

3 .
اب اسے بلینڈر میں ڈال کر اس میں کیچپ، سرکہ اور نمک ڈال کر پیسٹ میں اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔ موموز سوس تیار ہے۔

4 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، تیل اورپانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے تیارڈو لے کر اسے دو برابر حصوں میں تقسیم کریں۔ ایک حصہ لیں اور اسے ٹیوب کی شکل میں رول کرلیں۔ ٹیوب کو دس برابر حصوں میں کاٹ دیں۔

6 .
اب ایک حصہ لیں اسیگول روٹی کی شکل میں بیل لیں۔پھر اس پرتیار چکن مکسچر رکھیں اورڈو سے موموز کی شکل بنا لیں۔

7 .
پھر موموز کو سٹیمر میں رکھیں اور ہلکی آنچ پر پندرہ سے بیس منٹ تک سٹیم کر لیں۔

8 .
مزیدار سٹیمڈچکن موموز تیار ہیں۔

Recipe Tips