Recipes

More

Potli Noodles Recipe

Potli Noodles Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Potli Noodles is a unique way of serving noodles in a crispy potli. Turn your regular noodles recipes into this exciting meal and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Noodles:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, oil, water and knead a smooth dough. cover with damp cloth and set aside for 10-15 mins.

2 .
In a wok heat oil and add garlic, cook for a minute. Add chicken and cook until chicken changes color.

3 .
Now add capsicum, carrot, cabbage and cook for 1-2 minutes. Add ketchup, salt, red chili flakes, chili sauce, soy sauce, oyster sauce, black pepper powder and cook for 2-3 minutes over high flame.

4 .
Add boiled noodles and toss on high flame for a minute. Lastly sprinkle green onion and mix well. Your noodles are ready.

5 .
Now take the dough ball and roll it out into flat circle. Add prepared noodles in the middle of the rolled-out dough.

6 .
Wrap the noodles in the dough in a potli shape. Brush egg on he potli.

7 .
Now bake it in a preheated oven at 180°C for 15-20 mins.

8 .
Your Potli Noodles are ready. Cut open the potli and serve the noodles.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پوٹلی نوڈلزبنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل اور پا نی ڈال کر نرم ٖڈو گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے دس منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔

2 .
نوڈلزبنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں شملہ مرچ، گاجر اوربند گوبھی ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں کیچپ، نمک، کٹی لال مرچیں، چلی سوس، سویا سوس، اوسٹر سوس اورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر تیز آنچ پر دو سے منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں ابلے ہوئے نوڈلز ڈال کر یک منٹ کے لیے تیز آنچ پرپکائیں۔پھر اس میں ہرا پیاز چھڑک کر اچھی طرح مکس کریں۔ نوڈلز تیار ہیں۔

5 .
پھر ڈو کو روٹی کی شکل میں بیل لیں اور اس کے درمیان تیار نوڈلز ڈال کر دوبارہ بیل لیں۔

6 .
اب نوڈلز کوپوٹلی کی شکل میں لپیٹ لیں اور برش سے انڈہ لگائیں

7 .
پہلے سے گرم اوون میں ایک سواسی کے درجہ حرارت پر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

8 .
پوٹلی نوڈلز تیار ہیں۔

Recipe Tips