Recipes

More

Potato Rings Recipe

Potato Rings Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Potato rings is perfect snack for a fine winter tea time. Potato rings along with spicy masala and creamy cheese sauce makes it more delicious. Give a try to this potato rings recipe and let us know your feedback.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Firstly, take blender again, add semolina and blend until smooth. Keep it aside.

2 .
Now melt butter in a pan, add garlic and sauté it for a minute. Add water, semolina and mix it well on medium flame. Season it with salt, red chili powder, chili flakes and cook for 2 to 3 minutes more or until water dries out. Set aside to cool down.

3 .
In a pot of simmering water add potatoes and boil until fully done. Keep aside.

4 .
In a bowl add boiled potatoes and mash them well. Add prepared semolina mixture, corn flour, coriander leaves, flour, oil and mix it well.

5 .
Shift this mixture on dough mat and knead it into a dough. Flatten the potato dough on mat and with help of a round cutter cut rings.

6 .
Handle carefully and deep fry them until golden brown in color. Set aside.

7 .
For masala in a blender add oregano, garlic powder, red chili powder, paprika, onion powder, salt and blend until you get a fine powder. Your masala is ready set aside.

8 .
For cheese sauce take a pan, add milk, mozzarella cheese, cheddar cheese, mayo, paprika, salt and chili sauce in it. Cook until you reach your desired thickness on medium low flame.

9 .
Dish out these potato ring in your serving plate, sprinkle masala on top or drizzle cheese sauce.

10 .
Your tasty cheesy potato rings are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک بلینڈر میں سوجی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں لہسن ایک منٹ بھو ن لیں۔ پھر اس میں پانی اور سوجی ڈال کر مکس کریں۔اب اس پر نمک، لال مرچ پاؤڈر اور کٹی لال مرچیں چھڑک کر دو سے تین منٹ مزید پکائیں یا جب تک پانی خشک ہوجائے۔

3 .
پھر ایک برتن میں پانی اور آلو ڈال کر اچھی طرح ابال لیں۔

4 .
اب ایک باؤ ل میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر میش کر لیں۔ پھر اس میں تیار کیا ہوا سوجی کا مکسچر، کارن فلار، دھنیے کے پتے، میدہ اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

5 .
پھر اس مکسچر کو ڈو والے میٹ پر رکھیں اور ڈو کی طرح گوندھ لیں۔اب آلوؤں کی ڈو کو میٹ پر بچھا کر گول کٹر کی مدد سے رنگز میں کاٹ لیں۔

6 .
اب ان کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مصالحہ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں اوریگانو، لہسن پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، پیپریکا،پیاز پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، مصالحہ تیار ہے۔

8 .
چیز سوس بنانے کے ایک پین میں دودھ موزریلا چیز، چیڈر چیز، مایونیز، پیپریکا، نمک اور چِلی سوس ڈال کر ہلکی آنچ پر پکا لیں۔

9 .
اب پٹاٹو رنگز کو سرونگ پلیٹ میں ڈال کر اس پر مصالحہ چھڑکیں اور چیز سوس ڈال دیں۔

10 .
مزیدار پٹاٹو رنگز تیار ہیں۔

Recipe Tips