Recipes

More

Palak Phulka Recipe

Palak Phulka Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Research Content

Add healthy desi touch in your meal with this Palak Phulka Recipe. Winter is all about refreshing veggies and what’s better than this Palak Phulka Recipe. Try it and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add water, when water starts simmering add baking soda and spinach in it. Cook it for 10 minutes.

2 .
Now strain from water and immediately put it in chilled water.

3 .
Take it out, let it strain and grind well to make a puree like consistency. Set aside.

4 .
In a bowl add flour, oil, ginger green chili paste, salt and spinach puree.Knead dough and set aside for one hour.

5 .
Make small palm size balls from dough; roll out into ball in round shape.

6 .
Heat a pan and cook on medium low flame, flip and cook from both sides. Brush desi ghee on warm palak pulka and enjoy.

7 .
In a bowl add yogurt, cumin seeds, salt, black pepper, green chilies, chili flakes, coriander and lemon juice. Mix all the ingredients well and your raita is ready to serve with palak phulka.

8 .
Tasty Palak Phulka Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں پانی ڈالیں جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں بیکنگ سوڈا اور پالک ڈال کر دس منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب پالک چھان کر فوری ٹھنڈے پانی میں ڈال دیں۔

3 .
پھر دوبارہ پالک چھان کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک باؤل میں گندم کا آٹا، کھانے کا تیل، ادرک، ہری مرچ کا پیسٹ،چلی پیسٹ، نمک اور گرینڈ کی ہوئی پالک ڈال اچھی طرح مکس کر لیں اورڈو گوندھ کر ایک گھنٹے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
پھر اس ڈو کے چھوٹے چھوٹے پیڑے بنا لیں۔

6 .
اب ایک پین میں ہلکی درمیانی آنچ پر پھلکے کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکا لیں۔پھر پھلکے پر دیسی گھی لگائیں، پھلکا تیار ہے۔

7 .
ایک باؤل میں دہی، ذیرہ، نمک، کالی مرچ، سبز مرچیں، لال مرچیں، دھنیا اور لیموں کا رس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، رائتہ تیار ہے۔

8 .
مزیدار پالک پھلکا ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips