Recipes

More

Namak Paray Recipe

Namak Paray Recipe

Research Content

Coming up with most requested recipe Namak Paray. Try this instant yet easy salty snacks in Tea Time and share your experience with us.

Ingredients:
1 cup flour
2 tbsp Ghee (melted)
1/4 tsp Salt
1/4 tsp Cumin
50-60 ml water

Directions:
-In a bowl add flour, melted ghee, salt and cumin. Mix all together well.
-Add water and knead a hard dough and rest for 15-20 minutes.
-Divide the dough into two equal portions.
-Roll out the dough about 1cm thick.
-Cut the dough into small diamonds shapes.
-Heat the oil on medium high heat.
-Fry Namak Paray on medium low heat until golden brown.
-Let it cool.
-Can be store in an air-tight jar.

اجزاء:
میدہ 1کپ
گھی(میلٹڈ) 2کھانے کے چمچ
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
ذیرہ 1چوتھائی چائے کا چمچ
پانی 50-60ml

ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ ،میلٹڈ گھی،نمک اور ذیرہِ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب پانی ڈال کر سخت ڈو گوندھ لیں اور 15-20منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔
ڈو کو دو برابر حصوں میں تقسیم کر لیں۔
ڈو کو بیل کر 1 سینٹی میٹر تک تک پتلا کر لیں۔
ڈ وکے چھوٹے چھوٹے ڈائمنڈ کی شکل کے پیسیز کاٹ لیں۔
پھر ایک برتن میں درمیانی تیز آنچ پر کھانے کا تیل گرم کریں ۔
اب نمک پارے ہلکی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔
آپ فرائی کئے ہوئے نمک پارے ہوا بند جار میں سٹور بھی کر سکتے ہیں۔

Recipe Tips