Recipes

More

Mutton Tikka Rice Platter Recipe

Mutton Tikka Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Ever Tried Mutton Tikka with Rice? This Mutton Tikka Rice Platter made with Shan Tikka Masala will leave you in awe. Try out this delicious platter today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Mutton Tikka:
Ingredients for Rice Preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mutton, yogurt, ginger garlic paste, papaya paste, lemon juice, Shan Tikka Masala and mix well. marinate for 30 minutes.

2 .
In a clay pot heat oil and add garlic, cook for a minute.

3 .
Add marinated mutton and cover and cook for 15-20 minutes or until its fully done.

4 .
Now turn off the flame, take off the lid, and place heated coal in the aluminum cup in the pot. Drizzle oil on heated oil and cover the pot with a lid. Give the coal smoke for 2 minutes. Your boneless mutton tikka is ready.

5 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, raisins and cook for a minute. Add water, salt, black pepper and bring it to a boil. Add rice and cook until 80% water has been absorbed.

6 .
Add almonds, pistachios and cover with lid, steam for 5-10 minutes over low flame. Your rice are ready.

7 .
Dish the rice out in a platter and add prepared mutton tikka on top. Your Mutton Tikka Rice Platter is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مٹن تکہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں مٹن، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، پپیتا پیسٹ، لیموں کا رس، شان تکہ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک مٹی کے برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈا ل کر ایک منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں میرینیٹ کیا ہوا مٹن ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ یا اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
اب چولہا بند کرکے اس کا ڈھکن اتار کردو منٹ کوئلے سے دھواں دیں۔بون لیس مٹن تکہ تیار ہے۔

5 .
چاول بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ اور کشمش ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں پانی، نمک، کالی مرچ ڈال کر ابال لیں۔پھر اس میں چاول ڈال اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں بادام اور پستہ ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پرپانچ سے دس منٹ دم پر رکھ دیں۔چاول تیار ہیں۔

7 .
چاولوں کو پلیٹر میں ڈال کر اس پر تیار مٹن تکہ ڈالیں۔مٹن تکہ رائس پلیٹر تیار ہے۔

Recipe Tips