Recipes

More

Mutton Singaporean Rice Recipe | Eid-ul-Adha Special

Mutton Singaporean Rice Recipe | Eid-ul-Adha Special

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    90
  • SERVING
    4

Mutton Singaporean Rice is a perfect blend of spices and flavors perfect to try this Bakra Eid. The combination of juicy mutton, fried rice and vegetable noodles is utterly delicious. Add this scrumptious Mutton Singaporean Rice to your Eid menu and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Noodles:
Ingredients for sauce:
Ingredients for boiled mutton:
Ingredients for Mutton Preparation:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a wok heat oil and add garlic, cook until starts to turn brown. Add capsicum, carrots, cabbages, soy sauce, hot sauce, chili sauce, and cook for 2-3 minutes over high flame.

2 .
Add boiled spaghetti and toss for a minute. Add black pepper, salt, green onion and mix it well. Your Noodles are ready. Set aside.

3 .
In a wok heat oil and add garlic, cook for a minute.

4 .
Add boiled rice and mix well. Add salt, black pepper, and green onion and cook for a minute over high flame. your rice is ready.

5 .
In a bowl add mayo, ketchup, mustard paste, vinegar, sweet chili sauce and mix well. your sauce is ready, set aside.

6 .
In a pot heat water and add mutton and salt. Cover and boil until mutton is 90% done. Reserve 1/3 cup stock for later use.

7 .
In a pan heat oil and add garlic, cook for a minute. Add mutton and cook 1-2 minutes. Now add ketchup, soy sauce, chili sauce, red chili flakes, and cook for another 1-2 minutes. Add black pepper, red chili flake and mix well.

8 .
Add mutton stock and cook for 2-3 minutes or until mutton is tender. Your mutton is ready.

9 .
In a dish add a layer of prepared rice, noodles, mutton, sauce and garnish it with green onion. Your Mutton Singaporean Rice is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
نوڈلزبنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔اب اس میں شملہ مرچ، گاجر، بند گوبھی، سویا سوس،ہاٹ سوس اور چلی سوس ڈال کر تیز آنچ پردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ابلی ہوئی سپگیٹی ڈال کر ایک منٹ کے لیے پکائیں۔ پھر اس میں کالی مرچ، نمک اور ہرا پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔نوڈلز تیار ہیں۔

3 .
چاول بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں ابلے ہوئے چاول ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں نمک، کالی مرچ اور ہرا پیاز ڈال کر ایک منٹ تک تیز آنچ پر پکائیں۔ چاول تیار ہیں۔

5 .
چٹنی بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، کیچپ، مسٹرڈ پیسٹ، سرکہ اورسویٹ چلی سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ چٹنی تیار ہے۔

6 .
ابلا ہوا مٹن بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں مٹن اور نمک ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر نوے فیصد پکنے تک ابال لیں۔ بعد میں استعمال کے لیے ایک تہائی کپ یخنی محفوظ کرلیں۔

7 .
مٹن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں مٹن ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں کیچپ، سویا سوس، چلی سوس اور کٹی لال مرچیں ڈال کر مزید ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں کالی مرچ اور لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
اب اس میں مٹن یخنی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں یاجب تک مٹن نرم ہو جائے۔ مٹن تیار ہے۔

9 .
اسمبلنگ کے لئے ایک ڈش میں تیار چاول، نوڈلز، مٹن اور سوس کی تہہ لگا کر ہرے پیاز سے گارنش کریں۔ مٹن سنگاپورین رائس تیار ہیں۔

Recipe Tips