Recipes

More

Mutton Makhni Karahi Recipe

Mutton Makhni Karahi Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    3

This delicious and aromatic Mutton Makhni Karahi is a treat to taste buds. This Mutton Karahi is super easy and delightful. You need to try out this Gosht Karahi today and let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add mutton. Boil for 30-45 mins or until meat gets tender.

2 .
Now take off the flame and reserve the stock for later use.

3 .
In another pot heat Nurpur Butter, oil and add boiled mutton. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

4 .
Now add half tomatoes and cover and cook over medium low flame for 15 minutes. Take off lid and peel off the skin of tomatoes.

5 .
Now add salt, red chili powder, turmeric powder, cumin powder, coriander powder, garam masala, black pepper powder and mix well.

6 .
Add mutton stock and cook for 5 minutes. Add yogurt and cook for 10 minutes or until oil separates.

7 .
Now garnish it with ginger, coriander, green chilies, butter and serve. Your Makhni mutton karahi is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں مٹن ڈال کر تیس سے پنتالیس منٹ یا گوشت گلنے تک ابال لیں۔

2 .
اب چولہا بند کرکے بعد میں استعمال کے لئے محفوظ کر لیں۔

3 .
پھر ایک دوسرے برتن میں نور پور مکھن، کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ابلا ہوا مٹن ڈالیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں آدھے ٹماٹر ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پندرہ منٹ پکنے دیں اور چولہا بند کرکے ٹماٹروں کا چھلکا اتار دیں۔

5 .
پھر اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
اب اس میں مٹن یخنی ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔پھر اس میں دہی ڈال کر دس منٹ یا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

7 .
ادرک، دھنیے، سبز مرچوں اور مکھن سے گارنش کرکے سرو کریں۔مکھنی مٹن کڑاہی تیار ہے۔

Recipe Tips