Recipes

More

Mutton Kunna and Puri Paratha Recipe

Mutton Kunna and Puri Paratha Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    7

Try out this delicious traditional combo of Mutton Kunna with Puri Paratha. Make it even more appetizing with Coca-Cola and double the joy of your weekend meal.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee and mix well. Add water and knead a soft dough. Cover the dough with cloth and let it rest for 15-20 mins.

2 .
Now take the dough and cut it into equal parts and make small dough balls of each. Roll them into flat circle shape with the help of rolling pin and spread ghee on it.

3 .
Turn the roti into ball shape again and roll it down it into flat circle with the help of rolling pin.

4 .
Deep fry the prepared roti until light golden and crispy. Take off flame and set aside.

5 .
Tasty Puri Paratha is ready.

6 .
In a bowl add white flour and water and mix well. Your flour mixture is ready.

7 .
In a clay pot heat ghee and add onion. Cook until translucent. Add ginger garlic paste and cook for a minute. Now add mutton and cook for 5-10 minutes or until changes color. Now add salt, coriander powder, turmeric powder, red chili powder and cook for about 5 minutes.

8 .
Now add cinnamon stick, black cardamom, cloves, black peppercorns and mix well. Add water and cover and cook on low flame for 40 minutes.

9 .
Add jaifal and javitri powder and mix well. Now add flour mixture and keep mixing until you reach the desired consistency. Add garam masala, black cumin, red whole chilies on top.

10 .
Tasty Mutton Kunna is ready and serve with Puri Paratha.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پوری پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک اور گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کپڑے سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور بیلنے سے گول شکل میں بیل کر گھی لگائیں۔

3 .
پھر اس بیلی ہوئی روٹی کا دوبارہ پیڑا بنائیں اور بیلنے سے روٹی کی شکل میں بیل لیں۔

4 .
اب اس کو لائٹ گولڈن اور کرسپی ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
مزیدار پوری پراٹھا تیار ہے۔

6 .
فلار مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔فلار مکسچر تیار ہے۔

7 .
مٹن کُنا بنانے کے لئے ایک مٹی کے برتن میں گھی گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں مٹن ڈال کر پانچ سے دس منٹ یا رنگ بدلنے تک پکائیں۔اب ا س میں نمک، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔

8 .
اب اس میں دار چینی، کالی الائچی، لونگ اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر چالیس منٹ پکنے دیں۔

9 .
پھر اس میں جائفل اور جاوتری پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں فلار مکسچر ڈال کر مکس کرتے جائیں۔پھر اس پر گرم مصالحہ، کالا ذیرہ اور ثابت لال مرچیں ڈالیں۔

10 .
مزیدار مٹن کُنا تیار ہے پوری پراٹھا کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips