Recipes

More

Methi Matar Malai Recipe

Methi Matar Malai Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    2

This week, try this easy-to-make Methi Malai Matar and treat your family. Serve it with Roti or Rice and the creamy texture will give you an appetizing feel. Try out this Delicious Methi Malai Matar and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Tomato Mixture:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add tomatoes, ginger, cashew nuts, green cardamom, black cardamom, cloves, water and blend into thick puree. Set aside.

2 .
In a pan heat oil and add fenugreek and peas. Stir fry until peas are cooked and fenugreek changes its color.

3 .
In a pan heat oil and add red chilies, curry leaf, cumin seeds and cook for 1 minute. Now add garlic and cook for another minute.

4 .
Add onion and cook until it gets translucent. Add turmeric powder, coriander powder, red chili powder and cook for 1-2 minutes.

5 .
Now add tomato mixture and cook for 3-4 minutes.

6 .
Add cooked peas and fenugreek, salt, 1/2 cup water and cook for 5 minutes.

7 .
Now cover and cook until oil separated. Add cream, garam masala and give it a good mix.

8 .
Your Methi Malai Matar is ready. Serve with roti or naan and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ٹماٹر مکسچر بنانے کے لئے ایک بلینڈ ر میں ٹماٹر، ادرک، کاجو، سبز الائچی، کالی الائچی، لونگ اور پانی ڈال اچھی طرح بلینڈ کریں۔

2 .
میتھی مٹر ملائی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میتھی اور مٹر ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکا لیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لال مرچ، تیز پات اور زیرہ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں لہسن ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

4 .
پھر اس میں پیاز ڈال کر کچھ دیر پکائیں اور اس میں ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراور سرخ مرچ پاؤڈر ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں ٹماٹر مکسچر ڈال کر مزید تین سے چار منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس میں پکے ہوئے مٹر، میتھی، نمک اورآدھا کپ پانی ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔

7 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر تیل الگ ہونے تک پکائیں اور اس میں کریم، گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

8 .
میتھی مٹر ملائی تیار ہے۔ روٹی یا نان کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips