Recipes

More

Matka Chawal Chole Recipe

Matka Chawal Chole Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Matka Chawal Chole is one of the easy and quick recipe you can try. The addition of green chutney gives it a wonderful unique flavor. Try out this appetizing Matka Chawal Chole Recipe and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chole:
Ingredients for Rice:
Ingredients for Green Chutney:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion, ginger garlic paste and cook until translucent.

2 .
Now add tomatoes, red chili powder, salt, turmeric powder, black pepper powder, cumin powder, coriander powder and cook for a minute.

3 .
Add 1/4 cup water and cook for another minute.

4 .
Add white chickpeas and mix well.

5 .
Add water and cover and cook for 10-15 minutes.

6 .
Add yogurt, garam masala powder and cook for 4-5 minutes. Your chole are ready.

7 .
In a pot heat water and bring it to a boil.

8 .
Add rice, salt and boil until 80-85% done. Strain and set aside. Your boiled rice is ready.

9 .
In a glass jar add green coriander, mint leaves, onion cubes, lemon juice, vinegar, salt, black pepper powder, water and blend well into smooth paste. Your green chutney is ready.

10 .
In a clay pot add boiled rice, chole, green chutney and garnish it with onion rings and coriander. Your chawal chole are ready to be served.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔

2 .
اب اس میں ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں سفید چنے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں دہی اورگرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں۔ چھولے تیار ہیں۔

7 .
چاول بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے ابلنے دیں۔

8 .
اب اس میں چاول اور نمک ڈال کر اسی سے پچاسی فیصد ابلنے تک پکائیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔ابلے ہوئے چاول تیار ہیں۔

9 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک جار میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، پیاز، لیموں کا رس، سرکہ، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اورپانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔ ہری چٹنی تیار ہے۔

10 .
اسمبلنگ کے لئےمٹی کے برتن میں ابلے ہوئے چاول، چھولے، ہری چٹنی،پیاز اور دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips