Recipes

More

Mash Daal With Tadka Recipe

Mash Daal With Tadka Recipe

  • PREP TIME
    5
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

Mash Daal With Tadka Recipe try this mash ki daal at home and give us feedback.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Wash lentil and soak it for 30 minutes in warm water.

2 .
Simmer water in a pan and boil lentil until 80% cooked. Strain and set aside.

3 .
In a pan heat oil add ginger garlic paste, red whole chilies and sauté it for a minute. Add tomato puree and cook it for 3 to 4 minutes on medium low flame. Then add salt, red chili flakes, coriander, turmeric, black pepper, garam masala and cook for 3 to 4 minutes. Add boiled lentil and cook for 5 minutes. Lastly mix fenugreek leaves, coriander leaves, lemon juice and turn off the flame.

4 .
In another pan melt butter, green chilies, ginger and fry for 1 to 2 minutes.

5 .
Pour the prepared tarka on daal. Your tasty dhaba style daal mash is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال کو دھو کر گرم پانی میں تیس منٹ تک بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
ا ب ایک پانی میں دال کرڈال ڈالیں اور اسی فیصد پکنے تک پکاکر چھان لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ثابت لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب ا س میں پسے ہوئے ٹماٹر ڈال کر درمیانی آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں نمک، کٹی لال مرچیں، دھنیا، ہلدی، کالی مرچ اور گرم مصالحہ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں ابلی ہوئی دال ڈالیں اور پانچ منٹ تک پکائیں۔پھر ا س میں خشک میتھی، دھنیے کے پتے اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے چولہا بند کردیں۔

4 .
اب ایک دوسرے پین میں مکھن پگھلا کراس میں سبز مرچیں اور ادرک ڈال کر ایک سے دو منٹ فرائی کر لیں۔

5 .
پھر تیار کیا ہوا تڑکہ دال پر ڈال دیں، مزیدار دال تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
15 Oct 2020 03:53 PM
Good Read More