Recipes

More

Machli Ka Salan

Machli Ka Salan

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Fish curry recipe is perfect to keep you warm this winter with its pleasing taste. One of the finest recipes to enjoy in dinner and now it's easier and more delicious with Shan Ginger Garlic Paste. Give a try to this succulent fish curry recipe and let us know how it turned out for you.
You can find more similar recipes like Fish Curry  and Fish Steak on SooperChef

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl place fish fillets, add salt, lemon juice, ginger garlic paste, turmeric and rub it evenly on each side of the fish and marinate for 30 minutes.

2 .
Heat oil in a frying pan and fry marinated fish each side for 2 to 3 minutes on medium low flame and take it out. Set aside.

3 .
For gravy in a pan heat oil, add curry leaves, cumin seeds and sauté for a minute. Then add onion and cook until onion is light brown in color.

4 .
Add ginger garlic paste and cook for two minutes. Then add tomato puree and cook until oil appears. Then add green chilies, red chili powder, chili flakes, salt, turmeric, cumin powder, coriander powder and cook for 2 to 3 minutes. Add yogurt, water and let it cook for 5 more minutes. Lastly add nigella seeds, fenugreek seeds and cook for 2 minutes.

5 .
Now add fried fish in your gravy, mix it gently and cover the lid. Let it simmer on low flame for 5 minutes.

6 .
Dish out and garnish it with coriander and green chilies. Your tasty fish curry is ready to serve. Enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں فِش فلٹس، نمک، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ اور ہلدی ڈال کر اچھے سے مصالحہ لگا لیں اور تیس منٹ میرنیٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک فرائی پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے میرینیٹ کی ہوئی فِش کو دونوں سائیدوں سے دو سے تین منٹ فرائی کر لیں۔

3 .
گریوی بنانے کے لئے ایک پین میں کھا نے کا تیل گرم کرکے کڑی پتا اور ذیرہ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب ا س میں پیاز ڈال کر پیاز کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر دو منٹ پکائیں۔ اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر ڈال کر آئل اوپر آنے تک پکائیں۔پھر ا س میں سبز مرچیں، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک، ہلدی، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں دہی اور پانی ڈال کر پانچ منٹ اور پکائیں۔پھر آخر میں کلونجی اور خشک میتھی ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں فرائی کی ہوئی فِش ڈال کر مکس کریں اور ڈھک کر ہلکی آنچ پر پانچ منٹ پکنے دیں۔

6 .
پھر اس پر دھنیے اور سبزمرچوں سے گارنش کریں۔مزیدارمچھلی کا سالن تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:2
09 Dec 2020 05:59 AM
Bohat hi awlaa...........! Read More
09 Dec 2020 11:15 AM
very nice recipe Read More