Recipes

More

Leftover Rice Tikki & Rice Pakora

Leftover Rice Tikki & Rice Pakora

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    5

Make these quick and easy Rice Tikki and Rice Pakora with leftover rice. Save your food and make utilize it in a unique way. Serve these delicious Leftover Rice Snacks to your family and let us know how they turned out.
Aloo Tikka Masala With Kalmi Tikka, Fiery Loaded Burger, Leftover Rice Tikki, Kabab Haleem 

 Ingredients

Ingredients for Rice Tikki:
Ingredients for Rice Pakora:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add leftover rice, potatoes, capsicum, cabbage, green chilies, egg, red chili powder, red chili flakes, salt, black pepper powder, green coriander and mix well.

2 .
Make a tikki shape and shallow fry them until golden brown from each side. Your rice tikki is ready.

3 .
In a bowl add boiled rice and mash them.

4 .
Add gram flour, green coriander, red chili powder, red chili flakes, salt, coriander powder, chaat masala, water and mix well.

5 .
In a wok heat oil ana d add spoonful of pakora batter. Fry until golden brown in color.

6 .
Your Rice Pakora is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چاولوں کی ٹکی بنانے کے لئے ایک باؤل میں بچے ہوئے چاول، آلو، شملہ مرچ، بند گوبھی، ہری مرچ، انڈا، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اور ہرا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب اس مکسچر سے ٹکی کی شکل بنا کر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
چاول پکوڑا بنانے کے لئے ایک باؤل میں ابلے ہوئے چاول ڈال کر میش کرلیں۔

4 .
اب اس میں چنے کا آٹا، ہرا دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک، دھنیا پاؤڈر، چاٹ مسالہ اورپانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھرایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بیٹر سے بھرا چمچ ڈالیں اور گولڈن براؤ ن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
بچے ہوئے چاولوں کی ٹکی اور پکوڑے تیار ہیں۔

Recipe Tips