Recipes

More

Laddu Peethi Recipe in Street Style

Laddu Peethi Recipe in Street Style

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Research Content

If you’re missing street food here we have the best laddu peethi recipe in street style for you. Soft laddu peethi served with sweet n sour chutney and raddish is a one refreshing combo. Give try to this laddu peethi recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl soak chickpea lentil for overnight.

2 .
In a grinder add soaked lentil, water as required and grind until you get a smooth paste.

3 .
Then in lentil paste add salt, cumin, coriander, baking soda and mix them well. Set aside.

4 .
Heat oil in a pan, make small ball of mixture and fry on medium flame until golden brown.

5 .
In a grinder add apricot pulp, sugar, salt, red chili powder, vinegar, water and grind until you get a smooth paste.

6 .
Then in a pan add grinded paste and cook for 5 to 6 minutes. Sauce is ready, set aside.

7 .
In a pan add tamarind pulp, sugar, salt and red chili powder and mix well. Cook for 5 to 6 minutes in the end, add cumin powder and vinegar. Your chutney is ready.

8 .
In a grinder add coriander, mint, garlic, salt, cumin, dried pomegranate seeds, green chilies and water. Grind well until you get a smooth consistency paste. Your sauce is ready set aside.

9 .
In a plate add reddish and laddu. Drizzle yogurt, green sauce, apricot sauce and imli sauce on top. Garnish it with mint leaf and your tasty laddu pethi is ready to serve.

10 .
Tasty Laddu peethi recipe is ready to serve.,


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں دال چنا رات بھر بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک گرینڈر میں بھگوئی ہوئی دال اور حسبِ ضرورت پانی ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

3 .
پھراس پیسٹ میں نمک، ذیرہ، دھنیا اور بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سائیڈپر رکھ دیں۔

4 .
اب مکسچر سے گول شکل کے لڈوبنا لیں اور درمیانی ہلکی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
ایک گرینڈر میں خوبانی کو گودا، چینی، نمک، لال مرچ پاؤڈر، سرکہ اور پانی ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

6 .
اب ایک پین میں گرینڈ کی ہوئی پیسٹ ڈالیں اور پانچ سے چھ منٹ پکائیں،خوبانی سوس تیار ہے۔

7 .
ایک پین میں املی کو گودا، چینی، نمک اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں ذیرہ پاؤڈر اور سرکہ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں، املی چٹنی تیار ہے۔

8 .
ایک گرینڈر میں دھنیا، پودینہ، لہسن، نمک، ذیرہ، خشک انار کے دانے، سبز مرچیں اور پانی ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں، سبز چٹنی تیار ہے۔

9 .
ایک پلیٹ میں کٹی ہوئی مولی اور لڈو رکھیں۔اب اس پر دہی، سبز چٹنی، خوبانی سوس اور املی کی چٹنی ڈالیں۔پودینے کے پتوں سے گارنش کریں اور آخر میں لڈو رکھ دیں۔

10 .
مزیدار لڈو پیٹھی ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips