Recipes

More

Khoya Badam Roll Ups Recipe | Badam Burfi | Sweets Recipe

Khoya Badam Roll Ups Recipe | Badam Burfi | Sweets Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Research Content

Khoya Badam Roll Ups is a recipe every meetha lover needs to try. These Khoya Badam Roll Ups will melt in your mouth like anything. Try it to believe it and when you do, share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add lukewarm milk then add saffron and mix it well. Keep it aside for 5 to 10 minutes. And your saffron milk is ready.

2 .
In a pan add khoya and cook it for 3 to 4 minutes on medium low flame. Then add saffron milk, cardamom powder and cook it for 5 to 10 minutes, until well combined or you reach your desired consistency.

3 .
Then blanch almond for 8 to 10 minutes. Make fine paste of blanched almonds and set aside.

4 .
In a pan add almond paste, ghee and cook it for 15 to 20 minutes. Then add milk, powder sugar, cardamom and cook it until it gets thicken.

5 .
Take khoya mixture and flatten it. Cut it in square. then further cut it in three rectangular shapes.

6 .
Take almond filling and make 3 cylinder shapes of it.

7 .
Place each roll on one khoya rectangle and roll it up. Cut them further in cylinder shape, wrap chandi wark on them.

8 .
Tasty Badam Khoya Rollups are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں دودھ اور زعفران ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پانچ سے دس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
ایک پین میں کھویا ڈال کر تین سے چار منٹ درمیانی آنچ پر پکائیں۔اب اس میں زعفران دودھ اور الائچی پاؤڈر ڈال کر پانچ سے دس منٹ اچھی طرح پکائیں۔

3 .
باداموں کو آٹھ سے دس منٹ ا بال لیں اور اچھی طرح پیسٹ بنا لیں۔

4 .
اب ایک پین میں بادام پیسٹ اور گھی ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔پھر اس میں دودھ، پاؤڈر شوگر اور الائچی ڈال کر گاڑھی ہونے تک پکائیں۔

5 .
کھویا مکسچر لے کر اس کو بیل لیں اور چکور میں کاٹ کر دوبارہ تین مستطیل شکلوں میں بانٹ لیں۔

6 .
اب باداموں کی فلنگ لیں اور ان سے تین سیلینڈر وں کی شکلیں بنا لیں۔

7 .
پھر ہر ایک رول کو کھویا پر رکھیں اوراس میں لپیٹ لیں۔اب ان کو مزید سیلینڈر کی شکل میں بانٹ لیں اور ان پر چاندی کا ورق لگا دیں۔

8 .
مزیدار بادام کھویا رول اپس تیار ہیں۔

Recipe Tips