Recipes

More

Karela Pyaz Recipe (Pakistani Desi Food Recipe)

Karela Pyaz Recipe (Pakistani Desi Food Recipe)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Karela Pyaz Recipe is a traditional Pakistani dish for lunch. Bitter gourd cooked with onion gives an ultimate fine taste when cooked together. Do give this Pyaz Karela recipe a try in your lunch and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add salt to bitter gourds and rest for 30 mins to 1 hour or until water releases.

2 .
Rinse under water thoroughly until the bitterness has gone. Drain and deep fry in oil until color changes and crispy. Strain and keep aside.

3 .
Now, in another pot, heat oil. Add onion and cook until translucent. Add chilies and cook for a minute. Add ginger garlic paste and cook for 2-3 minutes.

4 .
Now, add tomatoes, add water. Cover with lid and let cook in low flame until tomatoes are soft.

5 .
Take the lid off, add salt, chili powder, chili flakes, turmeric powder and cook for 4-5 minutes on medium heat. Add fried bitter gourds and cook for 7-8 minutes.

6 .
Add tamarind pulp and garam masala, give it a good mix and cook for 2-3 minute on low heat.

7 .
Serve and garnish with coriander.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کریلوں پر نمک ڈال کر تیس منٹ سے ایک گھنٹہ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ان کو پانی میں چھان لیں تاکہ ان کی کڑواہٹ ختم ہوجائے۔پھر ان کو چھان کر کرسپی ہونے تک فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک دوسرے برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک کچھ دیر پکا لیں۔اب اس میں سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈا ل کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں ٹماٹراور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر ٹماٹر نرم ہونے تک پکا لیں۔

5 .
پھر ڈھکن اتار کر اس میں نمک، مرچ پاؤڈر، کٹی سرخ مرچیں اور ہلدی پاؤڈرڈال کر درمیانی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔اب اس میں تلے ہوئے کریلے ڈال کر سات سے آٹھ منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں املی کا گودا اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دو سے تین منٹ ہلکی آنچ پر پکائیں۔

7 .
دھنیے سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips