Recipes

More

Karela Gosht Recipe

Karela Gosht Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

Karela Gosht Recipe is a traditional Pakistani dish for lunch. Bitter gourd cooked with meat gives an ultimate fine taste when cooked together. Do give this karela gosht recipe a try in your lunch and let us know your feedback.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Peel off bitter gourd, deseed them and cut them into small pieces.

2 .
In a bowl add salt, bitter gourd and let them sit for 20 to 25 minutes.

3 .
Then add water and wash bitter gourd pieces in it.

4 .
Drain the water; take cheesecloth and squeeze all the extra water from bitter gourd.

5 .
In a pan heat oil and fry bitter gourd until light golden brown and set aside.

6 .
In another pot of water, add mutton and cook until fully cooked. Take it off.

7 .
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent. Add ginger garlic paste, tomatoes, salt, cumin powder, turmeric, coriander powder, red chili powder, garam masala and cook for 4 to 5 minutes. Now add boiled mutton, mix it well and cook for 3 minutes.

8 .
Lastly add fried bitter gourd, green chilies and mix until well combined.

9 .
Garnish with fresh coriander and serve with roti.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کریلوں کو چھیل کر چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کا ٹ لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں نمک ڈال کر اس میں کریلے ڈالیں اور بیس سے پچیس منٹ رکھ دیں۔

3 .
پھر اس میں پانی ڈال کر کریلوں کو دھو لیں۔

4 .
اب پانی نکال دیں اور کریلے ململ کے کپڑے میں ڈال کر اچھے سے نچور لیں۔

5 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کریلوں کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
اب ایک دوسرے برتن میں پانی ڈٖال کر اس میں مٹن ڈالیں اور اچھی طرح پکا لیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، ٹماٹر، نمک، ذیرہ پاؤڈر، ہلدی، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔ پھر اس میں ابلا ہوا مٹن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور تین منٹ پکائیں۔

8 .
اب اس میں فرائی کئے ہوئے کریلے اور سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
تازہ دھنیے کے ساتھ گارنش کرکے روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips