Recipes

More

Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe

Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe

Research Content

A lot of fans want some time-saving recipes but without compromising on the taste. This Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe with Lemon Scented Basmati Rice is for you. It is simple, easy yet tasty Recipe. Give this a try and do share your experience! Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe in English This curry is ideally served with Lemon Scented Basmati Rice

How to make Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe

This curry is ideally served with Lemon Scented Basmati Rice
Ingredients
For the Kebabs
400 g of K&N’s kafta kabab
For the Curry
3 tbsp Oil
1 large Onion finely chopped
1 tsp Garlic paste
1 Green Chilli deseeded and sliced lengthwise
5 Curry leaves
5 tomato puree
½ tsp ground Cumin
1 tsp ground Coriander
¾ tsp ground Turmeric
½ tsp Chilli powder
1 ½ cup Coconut Milk
½ cup Water (as needed)
1 Lime quartered
Fresh Coriander leaves
Lemon-Scented Basmati Rice
1 tablespoon vegetable oil
2 tbsp onion chopped
1 teaspoon finely chopped fresh ginger
2 cups water
1½ cups basmati rice
1 tsp fresh lemon zest
Salt to taste
1/2 teaspoon ground cumin
To Serve
8 lime wedges
8 fresh cilantro sprigs

Instructions For the Kebabs
Prepare K&N's Kafta Kabab as per the instructions on the pack
Instruction For the Curry
In a large sauté pan over medium heat,heat the oil and cook onion until lightly browned.
Add garlic paste, green chilli and curry leaves and stir through.
Add tomatoes and the rest of the spices and cook for about 5 to 10 mins over medium heat.
Stir through the coconut milk and cook rapidly over medium high heat until the sauce thickens.
Add water as needed if you feel the need to thin out the sauce.
Add the prepared K&N’s Kafta Kabab to the sauce and stir to coat well.
Garnish with fresh coriander leaves
Serve with lime wedges.
To make the Lemongrass Scented Basmati Rice
Heat a sauce pot with the vegetable oil over medium heat. Add the onion and ginger and cook for 30 seconds, or just until fragrant.
Stir in the lemon zest, salt and cumin for 1-2 minutes. Now add soaked rice,water and cook it for 3-4 minutes. Now add lemon slices and tightly cover the pot with a
lid, lower the heat to a simmer and cook for approximately 10 to 15 minutes or until the rice is fully cooked.

اجزاء K&Ns kafta kabab 400گرام کری بنانے کے اجزاء: کھانے کا تیل 3کھانے کے چمچ پیاز(چوپ) 1 عدد لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ ہری مرچ(چوپ) 1عدد کڑی پتہ 5 عدد ٹماٹر( پیوری) 5عدد زیرہ(کُٹا ہوا) آدھا چائے کا چمچ دھنیا(کُٹا ہوا) 1چائے کا چمچ لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ کوکونٹ ملک ڈیڑھ کپ پانی آدھا کپ لیموں 1 عدد ہرا دھنیا گارنش چاول بنانے کے اجزاء: کھانے کا تیل 1 کھانے کا چمچ پیاز(چوپ) 2کھانے کے چمچ ادرک(چوپ) 1کھانے کا چمچ پانی 2کپ باسمتی چاول ڈیڑھ کپ لیموں کا چھلکا 1 چائے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ زیرہ(کُٹا ہوا) آدھا کھانے کا چمچ

ترکیب
کافتہ کباب کو پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تیار کر لیں۔
کری بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل کو گرم کر لیں اس میں پیازڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
اب اس میں لہسن پیسٹ، ہری مرچ، کڑی پتہ ڈال کر ہلکا سا پکا لیں۔
اب اس میں ٹماٹر ڈال کرپانچ سے دس منٹپکا لیں۔
اب اس میں کوکونٹ ملک ڈال کر ہلکی درمیانی آنچ پر پکا لیں۔
سوس کو پتلا کرنے کے لیے پانی بھی ڈال سکتے ہیں۔
اب اس میں تیار کیے ہوئے کافتہ کباب ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
لیموں اور ہرا دھنیا سے گارنش کر لیں۔
چاول بنانے کا طریقہ:
ایک پین میں کھانے کا تیل ڈال کر گرم کر لیں اب اس میں پیاز، ادرک ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں۔
اب اس میں لیموں چھلکا، نمک، زیرہ،ڈال کر ایک سے دو منٹ پکا لیں۔
اب اس میں بھیگے ہوئے چاول، پانی ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکا لیں۔
اب اس میں لیموں کے سلائس ڈال کردس سے پندرہ منٹ دم دیں۔

Recipe Tips