Recipes

More

Kabab Haleem Recipe

Kabab Haleem Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Easy Cook Haleem made with Shan Haleem Masala Mix is quick and delicious recipe for your dawat. Do not fret over what to cook for guests at weekend, serve this delicious Chicken Haleem with Naan and kabab and enjoy the praises. Do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Kabab:
Ingredients for Tarka:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken mince, onion, coriander, green chilies, red chili powder, red chili flakes, salt, coriander powder, cumin powder and mix well. refrigerate the mixture for 15-20 mins.

2 .
Now take the mixture in the palm of your hands. Make small kabab shapes and set aside.

3 .
Heat oil in a pan and add kabab, shallow fry until fully cooked and golden brown. Your chicken kabab are ready.

4 .
In a pot heat oil and add chicken. Cook until chicken changes color. Now add Shan Special Haleem Masala and stir-fry for few minutes.

5 .
Now add water and cover and cook until chicken gets tender. Remove from heat, separate the chicken. Discard the bones and shred the chicken.

6 .
Now add the shredded chicken into stock and add Shan Grains and Pulses Mix Powder. Mix it well.

7 .
Add water and cook on medium heat for 30 minutes. Stir occasionally. Your Haleem is ready.

8 .
In a pan heat oil and add onion, fry until onion turns brown. Turn the flame to low and add red chili powder. Cook for few seconds.

9 .
Now pour the prepared tarka over cooked Haleem and cover and cook Haleem over low heat for 10-15 minutes.

10 .
Serve with naan and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن کباب بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن قیمہ، پیاز، دھنیا، ہری مرچ، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک، دھنیا پاؤڈر اورزیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ مکسچر کوپندرہ سے بیس منٹ کے لیے فریج میں رکھیں۔

2 .
اب مکسچر کو اپنے ہاتھوں میں لے کر کباب بنا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھرایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کباب ڈال کراچھی طرح پکنے اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔چکن کباب تیار ہیں۔

4 .
حلیم بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں شان اسپیشل حلیم مصالحہ ڈال کر کچھ دیر پکائیں۔

5 .
اب اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر چکن گلنے تک پکائیں۔چولہے سے اتار کر چکن کو الگ کر لیں اور ہڈیاں نکال کر چکن کے ریشے کر لیں۔

6 .
پھر چکن کویخنی میں ڈال کر اس میں شان گرینز اینڈ پلس مکس پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

7 .
اب اس میں پانی ڈال کر درمیانی آنچ پر تیس منٹ پکائیں۔حلیم تیار ہے۔

8 .
ترکہ تیار کرنے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔ اب چولہا ہلکا کر کے اس میں لال مرچ پاؤڈر ڈال کر کچھ دیر پکائیں۔

9 .
اب ترکہ کو تیار کی ہوئی حلیم پر ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر د س سے پندرہ منٹ پکنے دیں۔

10 .
مزیدار کبا ب حلیم تیار ہے۔

Recipe Tips