Recipes

More

Hyderabadi Chicken 65 Biryani Recipe

Hyderabadi Chicken 65 Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Research Content

Extremely appetizing Hyderabadi Chicken 65 Biryani Recipe. A perfect treat for Biryani Lovers. Give this scrumptious Hyderabadi Chicken 65 Biryani a try and do share your feedback!


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Marinate the chicken, keep it aside for 15-20 minutes

2 .
Now deep fry chicken until golden brown and take it off.

3 .
Then in a pan add oil, green chilies, curry leaves and sauté for 1-2 minutes, then all add ingredients and toss the chicken.

4 .
In a pan add oil, bay leaf, cinnamon, ginger garlic and sauté , then add onion and until translucent.Now add tomatoes, red chili powder, turmeric, cumin, coriander and cook for 6-8 minutes.

5 .
Add water as required and cook until water dries, then add cooked chicken and save half of the chicken for layering.Now add yogurt and mix garam masala.

6 .
In a pan add water when it boils add cinnamon stick, cloves, oil, salt , bay leaf and rice, when 80-85% done then strain the rice.

7 .
Take a matka add prepared Biryani Masala on the bottom then add rice, remaining Biryani masala with chicken, fry onions, green coriander and green chilies.

8 .
Now top up with the remaining rice, chicken 65 that we have keep it aside for topping.Add food color, fry onions, green chilies, green coriander and cover it with the foil paper, Now place on the coal for 10-15 minutes.

9 .
Your tasty Hyderbadi Chicken 65 Biryani is ready to serve.

 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن کو میرینیٹ کرکے پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب چکن کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں سبز مرچیں اور کڑی پتا ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب تمام اجزا ڈال کر چکن کو ٹوس کر لیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل، تیز پات، دار چینی اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر بھون لیں۔پھر اس میں ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، ذیرہ اور دھنیا ڈال کر چھ سے آٹھ منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں حسبِ ضرورت پانی ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں آدھا چکن ڈالیں اور آدھا لئیرنگ کے لئے رکھ دیں۔اب اس میں دہی اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور ا ب اس میں دار چینی، لونگ، کھانے کا تیل، نمک، تیز پات اور چاول ڈال کر اسی سے پچاسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

7 .
ایک مٹکے میں سب سے پہلے تیار کیا ہوا بریانی مصالحہ ڈالیں اور پھر چاول، چکن، بریانی مصالحہ،تلے ہوئی پیاز، سبز دھنیے اور سبز مرچوں کی تہہ لگائیں۔

8 .
اب اس پر باقی بچے ہوئے چاول اور چکن کی تہہ لگائیں۔ پھر اس پر کھانے کا رنگ، تلے ہوئے پیاز، سبز مرچیں اور سبز دھنیا ڈال کر فوائل پیپر سے ڈھک کر کوئلوں پر دس سے پندرہ منٹ رکھیں۔

9 .
مزیدار حیدرآبادی چکن بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips