Recipes

More

Hot Chocolate Cross Buns Recipe

Hot Chocolate Cross Buns Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Hot Chocolate Cross Buns is a treat for all those with a sweet tooth and a perfect teatime partner. Try out these delicious Hot Chocolate Cross Buns today and let us know how Chocolate Buns turned out.

 Ingredients

Ingredients for Yeast Mixture:
Ingredients for Egg Mixture:
Ingredients for Dough:
Ingredients for Hot Chocolate Cross Buns:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a jug add Nurpur Full Cream Milk, yeast, sugar and mix it well. Cover it with cling film. Let it rest for 5-7 mins or until it proofs. Set aside.

2 .
In a bowl add milk, melted butter, egg and mix it well. Set aside.

3 .
In a bowl add flour, cocoa powder, caster sugar and mix well.

4 .
Now add egg mixture, yeast mixture, chocolate chips and form a soft dough. Cover it cling film and let it rest until doubles in size.

5 .
Take the prepared dough and sprinkle flour on it. Now knead it again for 1-2 minutes.

6 .
Divide it into 8 equal parts. Grease your hands with oil and make dough balls of each part.

7 .
Place the prepared dough balls in a greased baking pan.

8 .
Bake in a preheated oven at 180 degrees Celsius for 20-25 mins.

9 .
Now take them out of the oven, brush sugar syrup on them, decorate them with white chocolate and serve. Your Hot Chocolate Cross Buns are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
خمیرمکسچر بنانے کے لئے ایک جگ میں نورپور فل کریم دودھ، خمیر اورچینی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور کلنگ فلم سے ڈھک کر پانچ سے سات منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
انڈے کا مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں دودھ، پگھلا ہوا مکھن اور انڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، کوکوا پاؤڈر اورکاسٹر شوگر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب اس میں انڈے کا مکسچر، خمیر مکسچر اورچاکلیٹ چپس ڈال کر نرم ڈوگوندھ لیں اور کلنگ فلم سے ڈھک کر سائز میں دوگنا ہونے تک رکھ دیں۔

5 .
ہاٹ چاکلیٹ کراس بنزبنانے کے لئے تیار ڈو لیں اور اس پر میدہ چھڑک کر ایک سے دو منٹ دوبارہ گوندھ لیں۔

6 .
اب ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں تقسیم کرکے اپنے ہاتھوں کو آئل سے گریس کرلیں اور ہر حصے کے پیڑے بنا لیں۔

7 .
تیار کی ہوئی ڈو بالز کو گریس کئے ہوئے بیکنگ پین میں رکھیں۔

8 .
پہلے سے گرم اوون میں ایک سواسی کے درجہ حرارت پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔

9 .
اب انہیں اوون سے باہر نکال کر ان پربرش سے شوگر سیرپ لگائیں اور وائٹ چوکلیٹ سے سجادیں۔ مزیدارہاٹ چاکلیٹ کراس بنز تیار ہیں۔

Recipe Tips