Recipes

More

Gola Kabab Masala Recipe

Gola Kabab Masala Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Gola Kabab Masala is a lip-smacking gravy that can be served with either Chapati or Rice. This wholesome and mouth-watering recipe is a perfect addition to your Bakra Eid Menu. Try out Gola Kabab Masala this Eid and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Gola Kabab:
Ingredients for Gola Kabab Gravy:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add beef mince, fried onion, garlic powder, ginger powder, green coriander, coriander seeds crushed, red chili powder, turmeric powder, cumin powder, nutmeg powder, mace powder, salt and mix well. Refrigerate for 2 hours.

2 .
On a skewers tread the beef mince in the shape of gola kabab. Remove them from skewers

3 .
Shallow fry these gola kabab until cooked through. Your gola kabab are ready. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add onion. Fry until they turn brown. Add tomatoes and cook until tomatoes get soft.

5 .
Add ginger garlic paste and cook for a minute. Add red chili powder, salt, cumin powder, turmeric powder, and water. Cook until oil separates. Add yogurt and cook for 2-3 minutes.

6 .
Now add garam masala powder and mix well. Add prepared kabab and give it a good mix. Cover and cook over low flame for 2-3 minutes.

7 .
Take off lid, garnish it with ginger and coriander. Serve with roti or naan and enjoy. Your Gola Kabab Masala is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گولا کباببنانے کے لئے ایک باؤل میں بیف قیمہ،تلا ہواپیاز، لہسن پاؤڈر، ادرک پاؤڈر، ہرا دھنیا، دھنیا پسا ہوا، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، جائفل پاؤڈر، جاوتری پاؤڈر اورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اوردو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب سیخوں پر بیف قیمہ گولا کباب کی شکل میں لگا دیں۔پھر انہیں سیخوں سے ہٹا دیں۔

3 .
پھر ان گولا کبابوں کواچھی طرح پکنے تک فرائی کر لیں۔گولا کباب تیار ہیں۔

4 .
گولا کباب گریوی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔اب اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور پانی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔اب اس میں دہی ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں تیارکئے ہوئے کباب ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

7 .
اب ڈھکن اتار کر ادرک اور دھنیا سے گارنش کریں۔ روٹی یا نان کے ساتھسرو کریں۔ گولا کباب مصالحہ ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips