Recipes

More

Gajar Gosht Recipe

Gajar Gosht Recipe

Research Content

Looking for a simple yet delicious recipe for weekend? Here is one Gajar Gosht Recipe. Try out this Gajar Gosht Recipe and tell us how it turns out for you.

Ingredients:
500g Mutton
6 tbsp. Oil
1 large Onion
1 tbsp. Ginger garlic paste
Salt to taste
1 & 1/2 tsp Coriander Powder
1 tsp turmeric
1-2 tsp Red chili powder
1/2 tsp Garam Masala
2-3 Green chilies
1 tsp Sugar
500g Carrot
1 cup Water
Coriander for garnishing
3 medium Tomatoes

Directions:
In a pan heat oil, add onion, cook until golden brown.
Add ginger garlic paste, sauté for a minute.
Add mutton and cook for 10-15 minutes.
Add salt, coriander powder, turmeric, red chili powder mix it well.
Add water, cover the lid cook until mutton gets 80% tender. (Add more water if required.)
Add tomatoes cook for 2 minutes on high flame.
Add carrot and fenugreek, water, mix it well. cover the lid and cook for 4-5 minutes.
now add sugar, green chilies, garam masala and mix it well. Cover the lid and turn off the flame.
Sprinkle some coriander.

اجزاء:
مٹن 500g
کھانے کا تیل 6کھانے کے چمچ
پیاز 1عدد
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا پاؤڈر 1اورآدھا چائے کا چمچ
میتھی 1کپ
ہلدی 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1-2چائے کے چمچ
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
ہری مرچیں 2-3عدد
چینی 1چائے کا چمچ
گاجر 500g
پانی 1کپ
دھنیا گارنش کے لئے
ٹماٹر 3عدد

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر مٹن ڈال کر 10-15منٹ کے لئے پکائیں۔
اب نمک، دھنیا پاؤڈر، ہلدی اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر پانی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر مٹن گلنے تک پکائیں۔
اب تیز آنچ پر ٹماٹر ڈال کر 2منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر گاجر ، میتھی،پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر 4-5منٹ کے لئے رکھیں۔
اب چینی ، ہری مرچیں ، گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر چولہا بند کر دیں۔
دھنیا چھڑک کر سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More