Recipes

More

Egg Stuffed Paratha Recipe

Egg Stuffed Paratha Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Egg and Paratha is our favorite breakfast, hence we combined both and made Egg Stuffed Paratha. This delicious combination will fill your appetite and is completely irresistible. Try out this unique variation of Egg Stuffed Paratha today and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add all-purpose flour, wheat flour, salt and mix well. Now add water knead a smooth and soft dough. Rest the dough for 20 minutes.

2 .
In a bowl add eggs, onion, green onion, tomatoes, green chilies, salt, black pepper, garam masala, red chili flakes, turmeric powder and beat until well combined.

3 .
Cut the dough into 4 parts and make balls.

4 .
Now roll one ball into disc shape and transfer on a pre-heated pan. Cook roti from both sides on medium low flame for 2-3 minutes.

5 .
Now roll one ball into disc shape and transfer on a pre-heated pan. Cook roti from both sides on medium low flame for 2-3 minutes.

6 .
Add your mixture into the paratha, add oil and cook both sides until crispy.

7 .
Your Egg Paratha is ready. serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، گندم کا آٹا اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
ایگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، پیاز، سبز پیاز، ٹماٹر، سبز مرچیں، نمک، کالی مرچیں، گرم مصالحہ، کٹی لال مرچیں اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

4 .
اب ڈو کے پیڑے بنا لیں اور روٹی کی شکل میں بیل لیں۔پھر پہلے سے گرم پین میں روٹی کو درمیانی آنچ پر دونوں سائیڈوں دو سے تین منٹ پکائیں۔

5 .
پھر چولہا ہلکا کر کے پراٹھے کی ایک سائیڈ پر چھڑی سے کٹ لگائیں۔

6 .
اب پراٹھا میں تیار کیا ہوا مکسچر ڈالیں اور تیل ڈال کر دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکا لیں۔

7 .
مزیدار ایگ سٹفڈ پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips