Recipes

More

Dumba Karahi Recipe

Dumba Karahi Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

This juicy Dumba Karahi made in fat is delicious and mouth watering recipe to try this Eid. Try out this finger licking Dumba Karahi Recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and bring it to boil and turn off flame. score your tomatoes making a cross sign and put into the water. Stir them once and wait for 2-3 minutes, you will notice the tomatoes’ skin is separating.

2 .
Transfer them in cold water and Peel off the skin and set aside.

3 .
In a karahi heat oil and add fat, cook for 7-8 minutes, now add meat, cook for 4-5 minutes on high flame.

4 .
Now add ginger garlic paste and mix well. Add black pepper, cumin seeds, salt, red chili powder, crushed coriander, red chili flakes and mix well.

5 .
Now add blanched tomatoes and cover and cook for 15-20 minutes.

6 .
Remove the lid and mix tomatoes well. Cover again and cook for 35 to 40 mins on low medium flame until meat is tender. Remove the lid and cook for 4-5 mins on high flame.

7 .
Garnish with ginger, green chilies and green coriander. Your Dumba Karahi is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بلانچڈ ٹماٹر بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے ابلنے دیں اور چولہا بند کر دیں۔اب ٹماٹروں پر چھری سے کانٹے کا نشان لگائیں اور دوبارہ دو سے تین منٹ پانی میں ڈال دیں۔

2 .
اب ٹماٹروں کو ٹھنڈے پانی میں ڈال دیں اور ان کا چھلکا اتار دیں۔

3 .
کڑاہی بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چربی ڈا ل کر سات سے آٹھ منٹ پکائیں۔اب اس میں گوشت ڈال کر چار سے پانچ منٹ تیز آنچ پر پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ اب اس میں کالی مرچیں، ذیرہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹا ہوا دھنیا اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
اب اس میں بلانچ کئے ہوئے ٹماٹر ڈالیں اور ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔

6 .
پھر ڈھکن اتار کر ٹماٹروں کو اچھی طرح مکس کریں اور دوبارہ ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پنتیس سے چالیس منٹ یا گوشت گلنے تک پکائیں۔ اب ڈھکن اتار کر تیز آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

7 .
ادرک،سبز دھنیے اور سبز مرچوں سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips