Recipes

More

Doner Kebab Recipe | Turkish Doner Kebab | Beef Recipes | Turkish Food | SooperChef

Doner Kebab Recipe | Turkish Doner Kebab | Beef Recipes | Turkish Food | SooperChef

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Research Content

Pleasing Doner Kebab recipe. Full of tenderness and Healthy vegetable Turkish Doner Kebab Recipe to try out in post Eid Recipes. Make it, Eat it and Enjoy it.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add soya sauce, balsamic vinegar, olive oil, Worcestershire sauce, garlic, black pepper, salt, red chili flakes, Italian seasoning and honey. Mix it all well and marinate your steak in it for 1 to 2 hours.

2 .
Heat oil in a pan, cook steak on it for 12 to 13 minutes until half done.

3 .
Let it cool for 10 to 20 minutes, cut thin slices of it and cook it again for 4 to 5 minutes and set aside.

4 .
In a bowl add yogurt, garlic, white pepper, salt, lemon juice, mint and tahini. Mix it all well and your sauce is ready. Set aside.

5 .
In a chopper add tomatoes, onion, red chilies, garlic, vinegar, sugar, salt, black pepper and ketchup. Blend all these ingredients well and make a fine paste.

6 .
In a bowl add cabbage, ice burg, red onion, cucumber and lemon juice. Mix it well and set aside.

7 .
Cut pita bread in half and make a pocket. Fill it with meat strips, veggies and yogurt sauce. And serve with chili sauce.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں سویا ساس، بالسامک سرکہ، زیتون کا تیل، بیف سٹیک، ووسٹر شائر ساس، لہسن، کالی مرچ، نمک، کٹی لال مرچ، اٹالین سیزننگ اور شہد ڈا ل کر تمام اجزا ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ایک سے دو گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں بیف سٹیک ڈال کر بارہ سے پندرہ منٹ تک پکائیں یا جب تک آدھے پک جائیں۔

3 .
پھر دس سے بیس منٹ کے لئے ٹھنڈا ہونے دیں اور چھوٹے سلائس میں کاٹ کر چار سے پانچ منٹ اور پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ایک باؤل میں دہی، لہسن، سفید مرچ، نمک، لیموں کا رس، پودینہ اور تاہینی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
ایک چوپر میں ٹماٹر، پیاز، سرخ مرچیں، لہسن، چینی، نمک، کالی مرچ اور کیچپ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر لیں اور پیسٹ بنا لیں۔

6 .
ایک باؤل میں بند گوبھی، سلاد، سرخ پیاز، کھیرا اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
پیٹا بریڈ کو درمیان سے کاٹ لیں اور اس کو بیف سٹرِپس، سبزیوں اور یوگرٹ ساس کے ساتھ بھر دیں۔اور چِلی ساس کے ساتھ سرو کر دیں۔

Recipe Tips