Recipes

More

Crispy Fried Chicken Biryani Recipe

Crispy Fried Chicken Biryani Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Research Content

Tired of regular biryani recipe and want to try something new this Eid? Try crispy fried chicken biryani our Eid Special Recipe which is simply delicious in taste. Give try to this crispy fried chicken biryani recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a glass add milk, vinegar and give it a good stir. Let it sit for 15 to 20 minutes. Your buttermilk is ready.

2 .
In a bowl add salt, lemon juice, black pepper powder, red chili powder, butter milk and mix them well.

3 .
Now take chicken leg piece and prick them with help of a fork. Mix them properly in the buttermilk mixture and marinate for 15 to 20 minutes at least.

4 .
In another bowl add flour, ginger powder, garlic powder and mix them well.Your flour mixture is ready. Now take one leg piece coat flour on them with soft hands.Now dip in chilled water and again coat them in flour mixture.

5 .
Deep fry the leg piece on low medium frame flame until light golden brown. Tip: When coating is done fry right away for best results. Set aside.

6 .
Boil the water in a pot then add salt, bay leaf, cinnamon stick and stir. Add the soaked rice and cook until 80% done and stain. Set aside

7 .
In pan heat oil, add onions and cook until translucent. Add ginger garlic paste and sauté for a minute. Now add tomatoes puree, black cardamom whole, black pepper corn, cinnamon stick, cloves, turmeric, red chili powder and star anise. Cook for 5 to 6 minutes.Then add red chili flakes, coriander powder, cumin powder and garam masala.Cook for 6 to 8 minutes or oil separates. Your gravy is ready.

8 .
Take a pan add masala on bottom then cover it with rice and repeat this layering process 2 to 3 time.

9 .
Now sprinkle fried onion, green chilies, mint leaves, yellow food color and water on top. Cover with the lid and let it simmer on medium low flame for about 10 minutes.

10 .
Your Crispy Fried Chicken Biryani is ready, top it with crispy fried chicken and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک گلاس میں دودھ اور سرکہ ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ مکس کریں، بٹر ملک تیار ہے۔

2 .
اب ایک باؤل میں نمک، لیموں کا رس، کالی مرچ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور بٹر ملک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر چکن لیگ لیں اور اس پرکانٹے کی مدد سے نشان لگائیں۔اب چکن لیگ کو بٹر ملک مکسچر میں پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔

4 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں میدہ، ادرک پاؤڈر اور لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، فلار مکسچر تیار ہے۔اب لیگ پیس کو فلار میں نرم ہاتھوں سے کوٹ کر لیں۔پھر ٹھنڈے پانی میں ڈِپ کر کے دوبارہ فلا ر مکسچر میں کوٹ کریں۔

5 .
اب ان کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
ایک باؤل میں پانی ابال کر اس میں نمک، کڑی پتا، دار چینی اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کاتیل گر م کرکے ا س میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔پھر پسے ہوئے ٹماٹر، ثابت کالی الائچی، ثابت کالی مرچ، دارچینی، لونگ، ہلدی لال مرچ پاؤڈر اور بادیان ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔اب اس میں کٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر اور گرم مصالحہ ڈال کر چھ سے آٹھ منٹ پکائیں،گریوی تیار ہے۔

8 .
ایک پین لیں اس میں مصالحہ ڈال کر چالوں کی تہہ لگائیں اور اسی عمل کو دو سے تین بار دہرائیں۔

9 .
اب تلا ہوا پیاز، سبز مرچیں، پودینے کے پتے،پیلےکھانے کے رنگ اور پانی چھڑکیں۔پھردرمیانی ہلکی آنچ پر ڈھکن سے ڈھانپ کر دس منٹ تک دم پر رکھ دیں۔

10 .
مزیدار کرسپی فرائیڈ چکن بریانی ریسپی ہے۔

Recipe Tips