Recipes

More

Creamy Bhalla Recipe

Creamy Bhalla Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    5

Research Content

Iftar is incomplete without a refreshing plate of creamy bhallay. This creamy bhalla recipe is a treat for your taste bud because of the smooth texture and bhallay which will melt in your mouth. Give a try to this Iftar special creamy bhalla recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl soak both lentils separately overnight.

2 .
Grind soaked lentil with salt and add water as required. Grind until you get the smooth paste.

3 .
Then add almonds, raisins in prepared bhala mixture and mix well.

4 .
In a pan add tamarind pulp, sugar, salt and red chili powder and mix well.Cook for 5 to 6 minutes at the end add cumin powder and vinegar. Your chutney is ready.

5 .
Make small balls of daal mixture and fry until it becomes golden brown and dip in milk and water until soft.

6 .
In a separate bowl add cream, salt, sugar, yogurt, milk and mix it well.

7 .
Place dahi bhallay in a platter pour yogurt, imli sauce on top.Then sprinkle chaat masala, chooped almonds on it and garnish with fresh mint.

8 .
Your Creamy Bhalla Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤ ل میں دونوں دالوں کو رات بھر بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک گرینڈر میں بھگوئی ہوئی دالیں اور نمک ڈال کراچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

3 .
اب ایک گرینڈر میں بھگوئی ہوئی دالیں اور نمک ڈال کراچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

4 .
ایک پین میں املی کا گودا، چینی، نمک اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں ذیرہ پاؤڈر اور سرکہ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں، چٹنی تیار ہے۔

5 .
پھر دال کے مکسچر سے چھوٹے چھوٹے گول شکل کے بھلے بنائیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں اور دودھ، پانی میں ڈِپ کریں جب نرم ہوجائیں۔

6 .
اب ایک دوسرے باؤل میں کریم، نمک، چینی، دہی اور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

7 .
پھر دہی بھلے پلیٹر میں رکھ کر اس پر دہی اور املی سوس ڈالیں۔اب اس پر چاٹ مصالحہ اور بادام چھڑک کر تازہ دھنیے سے گارنش کر کے سرو کریں۔

8 .
مزیدار کریمی بھلا ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips