Recipes

More

Chocolate Peanut Butter Cake Recipe

Chocolate Peanut Butter Cake Recipe

  • PREP TIME
    35
  • COOK TIME
    55
  • SERVING
    6

Satisfy your sweet tooth with this moist Chocolate Peanut Butter Cake!
The fusion of Lotte Choco Pie in every bite will make this creamy and rich Peanut Butter Cake irresistible. 
Try out this delicious Chocolate Peanut Butter Cake for any occasion and let us know your feedback in comments below.

 Ingredients

Ingredients for Sponge:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add eggs and icing sugar and beat until pale yellow texture has formed. Now add flour, cocoa powder, baking powder, oil, vanilla essence and mix it well until no lumps remain.

2 .
Transfer the prepared batter to a greased cake pan lined with butter paper. Bake it in a preheated oven at 180 C for 15 minutes. Take it out of the oven and let it cool at room temperature. Your Sponge is ready.

3 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy and stiff peaks form.

4 .
Add peanut and beat it again. Your Peanut Butter Frosting is ready.

5 .
Remove the uneven top from the sponge. Prepare 3-4 sponges.

6 .
Take one sponge disc and brush milk on it to make it moist. Spread peanut butter frosting and crushed Lotte Choco Pie. Repeat this step.

7 .
Again place a sponge disc on top, brush milk on it and spread peanut butter frosting on top and sides of the cake evenly.

8 .
Decorate the cake with Lotte Choco Pie, Peanut Butter Frosting and peanuts. Your Chocolate Peanut Butter Cake is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل انڈے اور آئسنگ شوگر ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔ اب اس میں میدہ، کوکو پاؤڈر، بیکنگ پاؤڈر، تیل اور ونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب تیار بیٹر کو گریس کئے ہوئے کیک پین میں ڈالیں اور پہلے سے گرم اوون میں پندرہ منٹ کے لئے بیک کر لیں۔اب اسے اوون سے نکال کر کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔ سپنج تیار ہے۔

3 .
پینٹ بٹر فروسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

4 .
پینٹ بٹر فروسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے سپنج کو اچھی طرح برابر کر لیں اور تین سے چار سپنچ تیار کریں۔

6 .
اب ایک سپنج ڈسک لیں اور اس پر برش سے دودھ لگائیں۔پھر اس پر پینٹ بٹر فروسٹنگ اور کٹے ہوئے لوٹے چوکو پائی پھیلائیں۔اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں۔

7 .
پھر ایک سپنج ڈسک کو اوپر رکھ کر اس پر برش سے دود ھ لگائیں۔اب اس ڈسک کے اوپر اور سائیڈوں پر پینٹ بٹر فروسٹنگ پھیلائیں۔

8 .
اب کیک کو لوٹے چوکو پائی، پینٹ بٹر فروسٹنگ اور مونگ پھلی سے سجائیں۔مزیدار چاکلیٹ پینٹ بٹر کیک تیار ہے۔

Recipe Tips