Recipes

More

Chinese Cutlets Recipe

Chinese Cutlets Recipe

Research Content

This Chinese Cutlets Recipe is gonna be your Kids next favorite pick in Iftar. Less spices and a yummy addition of Noodles will make these Chinese Cutlets Recipe even more mouth watering. Don't forget to try this in Iftar and give us your feedback.

Ingredients:
2 tbsp Oil
500g Chicken boneless
1 cup Potatoes (boiled & mashed)
1 cup Noodles (boiled)
1 tbsp Ginger garlic paste
2-3 Green chilies (finely chopped)
Salt to taste
1 tsp Black pepper
1 tbsp Soya sauce
1 tbsp Chili sauce
2 tsp Chili flakes
1/2 cup Carrot (grated)
1/2 cup Cabbage (chopped)
1/2 cup Spring onion
2 Eggs (beaten)

Directions:
In a pan heat oil, add chicken and cook for 5 minutes.
Add ginger garlic paste, green chilies and cook for 5 to 6 minutes.
Let it cool and shred the chicken.
Add noodles, carrots, cabbage, spring onions, potatoes, salt, black pepper, soya sauce, chili sauce, chili flakes and mix everything well.
Make cutlet of your desire shape.
Dip in egg and shallow fry until golden brown.
Serve with tomato sauce or chili garlic ketchup.

اجزاء:
چکن بون لیس 500گرام
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
ابلے اور میشڈ آلو 1کپ
ابلے ہوئے نوڈلز 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
چوپڈ ہری مرچیں 2-3عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
چِلی ساس 1کھانے کا چمچ
کٹی لا ل مرچ 2چائے کے چمچ
کٹی ہوئی گاجریں آدھا کپ
بند گوبھی آدھا کپ
ہرا پیاز آدھا کپ
پھینٹے ہوئے انڈے 2عدد

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈالیں اور پانچ منٹ پکائیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ،ہری مرچیں ڈال کر پانچ سے چھ منٹ کے لئے پکاکر اسے ٹھنڈا ہونے دیں اور چکن کو باریک باریک کاٹ لیں۔
پھر ایک باؤل میں نوڈلز، گاجریں، بند گوبھی، ہرا پیاز، آلو،نمک، کالی مرچ، سویا ساس، چِلی ساس اور کٹی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب کٹلٹس سے اپنی مرضی کی شکلیں بنا لیں۔
پھر کٹلٹس کو انڈے میں کوٹ کر کے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
ٹماٹو کیچپ یا چِلی گارلک ساس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More