Recipes

More

Chicken Tikka Sandwich Cake Recipe

Chicken Tikka Sandwich Cake Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    7

Chicken tikka sandwich cake is best option for your new year’s celebration cake if you are not a meetha lover. This cake is perfect pick for both cake and sandwich lovers. Give this chicken sandwich cake recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, salt, red chili powder, black pepper, turmeric powder, cumin powder, garam masala powder, lemon juice, ginger garlic paste and mix. Marinate it for 30 minutes at least.

2 .
For vegetable spread in a bowl add mayo, cabbage, capsicum, tomatoes, cucumber, carrots, salt, black pepper, lemon juice and mix all these ingredients well. Veggie spread is ready.

3 .
For sandwich sauce take another bowl add mayo, ketchup, mustard paste, honey, salt, black pepper, lemon juice, hot sauce, chili flakes and whisk all these things well. Your sauce is ready. Set aside.

4 .
For cream cheese mixture in a bowl add cream cheese, cream, mayonnaise and mix it all well. Your cream cheese mixture is ready. Set aside.

5 .
For cooking chicken: Now in a pan heat oil, add marinated chicken and cook until fully tender on medium low flame.

6 .
Let the cooked chicken cool down a bit then shred half of the chicken.

7 .
Start assembling your cake by placing 4 bread slices on a cake tray and make a big square shape. Add first layer of vegetable spread, then spread shredded chicken and drizzle sandwich sauce on top. Cover it with four more bread slices and repeat the same process.

8 .
Now coat your sandwich cake with cream cheese frosting evenly on every side.

9 .
Garnish your cake with lettuce, cucumber slices, chicken cubes, cherry tomatoes, carrots and black olives. You can serve it cold or on room temperature.

10 .
And your tasty sandwich cake is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کالی مرچ، ہلدی پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، لیموں کا رس اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے تیس منٹ میرنیٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
ویجیٹیبل سپریڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، بند گوبھی، شملا مرچ، ٹماٹر، کھیرا، گاجریں، نمک، کالی مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، ویجی سپریڈ تیار ہے۔

3 .
سینڈوچ سوس بنانے کے لئے ایک دوسرے باؤل میں مایونیز، کیچپ، مسٹرڈ پیسٹ، شہد، نمک، کالی مرچ، لیموں کا رس، ہاٹ سوس اور کٹی لال مرچیں ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔

4 .
کریم چیز مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں کریم چیز اور مایونیز ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، کریم چیز مکسچر تیار ہے۔

5 .
کریم چیز مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں کریم چیز اور مایونیز ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، کریم چیز مکسچر تیار ہے۔

6 .
پھر چکن کو ٹھنڈا ہونے دیں اور باری کاٹ لیں۔

7 .
اب ایک کیک ٹرے پر چار بریڈ سلائس رکھ کر چکور شکل بنا لیں۔پھر اس پر ویجیٹیبل سپریڈ کی تہہ لگا کر باریک کٹا ہوا چکن ڈالیں اور سینڈچ سوس ڈال کر دوسرے بریڈ سلائس رکھیں اور اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں۔

8 .
پھر کیک کی سائیڈوں پر کریم چیز فروسٹنگ اچھے سے لگا لیں۔

9 .
اب اس پر بند گوبھی، کھیرا، گاجریں، چکن پیسز، چیری ٹماٹر اور کالے زیتون سے گارنش کریں۔

10 .
مزیدار سینڈوچ کیک تیار ہے۔

Recipe Tips