Recipes

More

Chicken Cordon Bleu Recipe

Chicken Cordon Bleu Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    2

Chicken Cordon Bleu is simply delicious and easy to make. This delightful recipe is perfect to accompany you in your tea time and iftar. Try out this Chicken Cordon Bleu and do share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for chicken marination:
Ingredients for White sauce:
Ingredients for Chicken Cordon Bleu:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take chicken breast pieces and cut them in half from the center.

2 .
Transfer them to a bowl and add black pepper powder, salt and garlic powder. Mix it well. And leave it to marinate for 15-20 mins.

3 .
Place the seasoned chicken breast pieces in clingfilm and gently flatten the chicken with a hammer. Set aside.

4 .
In a pan heat butter and add flour. Cook until fragrant. Now add milk and cook until starts to thicken.

5 .
Add black pepper powder, garlic powder, thyme, salt, mustard paste and cook for 1-2 mins. Set aside.

6 .
Take the flattened chicken breast piece, now put the bologna slice and Nurpur Cheddar Cheese slices. Now roll it in a cling wrap. Let it set in a refrigerator for 10-15 mins.

7 .
Now coat the chicken roll in flour, then eggs and then coat it well with bread crumbs. Coat it in eggs and bread crumbs again.

8 .
Now deep fry it for 4-5 mins. set aside and cut it in slices, pour white sauce over it.

9 .
Your Cordon Bleu Chicken is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بریسٹ پیسیز لے کر انہیں درمیان سے آدھے حصے میں کاٹ لیں۔

2 .
اب انہیں ایک باؤل میں ڈال کر اس میں کالی مرچ پاؤڈر، نمک اور لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ تک میرینیٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
پھر چکن بریسٹ پیسیز کو کلنگ فلم میں لپیٹ کر چکن کو ہیمر سے چپٹا کر لیں۔

4 .
وائٹ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں میدہ ڈال کر خوشبودار ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں دودھ ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں کالی مرچ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، تھائم، نمک اورمسٹرڈ پیسٹ ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
چکن کارڈن بلیوبنانے کے لئے چکن بریسٹ پیس پر بلونا سلائس او ر نور پور چیز سلائسز رکھ کر کلنگ ریپ کی شکل میں ریپ کر لیں اور دس سے پندرہ منٹ فریج میں رکھ دیں۔

7 .
اب چکن رول کومیدہ میں کوٹ کر کے اس پر انڈہ لگائیں اور بریڈ کرمز میں اچھی طرح کوٹ کریں۔ دوبارہ انڈوں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کریں۔

8 .
پھر ان کو چار سے پانچ منٹ تک ڈیپ فرائی کرکے سلائسز میں کاٹ لیں اور اس پر وائٹ سوس ڈال دیں۔

9 .
کارڈن بلیو چکن تیار ہے۔

Recipe Tips