Recipes

More

Chicken Box Patties Recipe | Ramzan Special Recipe

Chicken Box Patties Recipe | Ramzan Special Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    7

Chicken Box Patties is a crispy treat that you have to try in Iftar. These chicken-filled Bread Box Patties are perfect way to kill your hunger pangs and treat your taste buds with deliciousness. Try out these Chicken Box Patties today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken preparation:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, NESTLÉ MILKPAK yogurt, chili sauce, black pepper, red chili flakes, salt, vinegar, red chili powder. Mix it well and leave it for 10-15 mints.

2 .
Now in a pan heat oil and add marinated chicken. Cook for 7-8 mins or until fully done.

3 .
Now add capsicum and onion. Mix it well and sauté it for a minute. set aside.

4 .
Take a samosa patti and brush flour mixture on it in the center. Place another samosa patti on it perpendicularly.

5 .
Now add the prepared chicken filling in the center. Wrap the samosa patti in box patty shape.

6 .
Coat the box patties in beaten eggs and bread crumbs. Put them in an airtight bag. These can be frozen for up to 3 weeks.

7 .
Deep fry these box patties until crispy and golden brown.

8 .
Your Chicken Box Patties are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پاک دہی، چلی سوس، کالی مرچ، کٹی لال مرچیں، نمک، سرکہ اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کردس سے پندرہ منٹ کے لیے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کرسات سے آٹھ منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں شملہ مرچ اور پیاز ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کر ایک منٹ کے لیے پکاکر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے ایک سموسہ پٹی لے کر اس پر برش سے فلار مکسچرلگا کر ایک اور سموسے کی پٹی رکھیں۔

5 .
اب درمیان میں تیار چکن فلنگ ڈال کر سموسہ پٹی کو باکس پیٹی کی شکل میں لپیٹ دیں۔

6 .
پھر پھینٹے ہوئے انڈوں اوربریڈ کرمز میں باکس پیٹیز میں کوٹ کریں۔اب انہیں ایئر ٹائٹ بیگ میں رکھ کر ان کوتین ہفتوں تک فریز کر سکتے ہیں۔

7 .
ان باکس پیٹیز کو کرسپی اورگولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

8 .
چکن باکس پیٹیز تیار ہیں۔

Recipe Tips