Recipes

More

Chicken Barbecue Karahi

Chicken Barbecue Karahi

Ingredients for Chicken BBQ Karahi Recipe

  • Chicken 300g
  • Cooking Oil 5 tbsp
  • Salt as per taste
  • Red Chilli Powder 2 tbsp
  • Lemon Juice 2 tbsp
  • Yellow Color 1 pinch
  • Ginger & Garlic Paste 1 ½ tbsp
  • Garlic Chopped 1 tbsp
  • Cumin 1 tsp
  • Green Chilli 2 pieces
  • Red Chilli Crushed 1 tsp
  • Black Pepper Crushed ½ tsp
  • Cumin Powder 1 tsp
  • Coriander Powder 1 tsp
  • Tomato 150g

Method to Make Chicken BBQ Karahi

In a pot, add chicken, cooking oil, salt, red chilli powder, lemon juice, yellow color, ginger & garlic paste and mix it. Keep the mixture in the refrigerator for half an hour and afterward grill the mixture. Now, in a pan, add cooking oil, garlic chopped, cumin, grilled chicken, green chilli, salt, red chilli powder, red chilli crushed, black pepper crushed, cumin powder, coriander powder, tomato, water and steam it for 8-10 minutes on low flame. Add and mix green chilli, ginger, coriander, butter in it. Position aluminum foil in the middle of pan. Place ember and butter on aluminum foil and steam it for 2-3 minutes. Your yummy Chicken Barbeque Karahi now ready to serve.

اجزاء

  • چکن 300گرام
  • کھانے کا تیل پانچ کھانے کے چمچ
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • لال مرچ پیسی ہوئی دو کھانے کے چمچ
  • لیموں کا رس دو کھانے کے چمچ
  • پیلا رنگ ایک چٹکی
  • ادرک لہسن کا پیسٹ ڈیڑھ کھانے کا چمچ
  • لہسن چوپ ایک کھانے کا چمچ
  • ثابت زیرہ ایک چائے کا چمچ
  • ہری مرچ دو عدد
  • لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی آدھا چائے کا چمچ
  • زیرہ پیسا ہوا ایک چائے کا چمچ
  • دھنیا پیسا ہوا ایک چائے کا چمچ
  • ٹماٹر 150گرام

ترکیب

ایک برتن میں چکن ڈال کر اس میں کھانے کا تیل ،نمک ،لال مرچ پسی ہوئی ،لیموں کا رس ،پیلا رنگ اورادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ملا لیں اور آدھا گھنٹہ کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔اب مکس کیا ہوا چکن گرل کرلیں ۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور اس میں لہسن چوپ کیا ہوا، ثابت زیرہ ،گرل کیا ہوا چکن ،ہری مرچ ،نمک ،لال مرچ پسی ہوئی ،لال مرچ کُٹی ہوئی ،کالی مرچ کُٹی ہوئی ،زیرہ پسا ہوا ،دھنیا پسا ہوا ،ٹماٹر اور پانی ڈال کر آٹھ سے دس منٹ تک ہلکی آنچ پر دم دیں ۔اب اس میں ہری مرچ ،ادرک ،ہرا دھنیا اور مکھن ڈال کر ہلا لیں ۔اب اس پر ایلومنیم فوائل رکھ کر اس پر انگارہ رکھیں اور اس پر مکھن رکھ دیں اور دو سے تین منٹ تک دم دیں ۔آپکی مزیدار چکن باربی کیوکڑاہی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More