Recipes

More

Chelo Kabab With Saffron Rice Recipe

Chelo Kabab With Saffron Rice Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Chelo kabab with Saffron Rice is a perfect Bakra Eid meal combo, this Eid-ul-Azha try out this yummilicious Saffron Rice made with Guard Rice and serve with Chelo Kabab. Do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add beef mince, fat. Onion, egg, turmeric, coriander powder, amchoor powder, salt, red chili flakes, black pepper powder, garlic paste, baking soda, lemon juice, sumac, oil and mix well. Refrigerate the mixture for 1 hour.

2 .
Now take the BBQ Skewers, place the prepared kabab mixture on it and make the long kabab shape.

3 .
Grill the prepared kabab skewers until they are light golden in color.

4 .
Brush with oil while grilling. Set aside.

5 .
Add Guard Basmati Rice and water in a bowl. Soak for 25-30 minutes.

6 .
In a pot add water, salt, oil, cinnamon stick, green cardamom, bay leaf, star anise, cloves and bring the water to boil. Now add soaked rice and boil until 85% done. Now strain and save half of the rice for later use.

7 .
Now in another pot, heat butter and add cashew nuts, cook for 1-2 minutes, now add saffron water and mix well. Now add half of the boiled rice, mix well until even in color. Set side.

8 .
Place the veggies on BBQ Skewers and grill them for 2-3 minutes.

9 .
Serve with Saffron Rice and Chelo Kabab.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چِیلو کباب بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیف قیمہ، چربی، پیاز، انڈہ، ہلدی، دھنیا پاؤڈر، آمچور پاؤڈر، نمک،کٹی لال مرچیں، کالی مرچ پاؤڈر، لہسن پیسٹ، بیکنگ سوڈا، لیموں کا رس اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب سیخیں لے کراس پر تیار کیا ہوا کباب مکسچر لگائیں اور کباب کی شکل بنا لیں۔

3 .
پھر ان کبابوں کو لائٹ گولڈن ہونے تک گرِل کر لیں۔

4 .
اب ان پر برش سے آئل لگاتے جائیں۔

5 .
زعفران رائس بنانے کے لئے ایک باؤل میں چاول بیس سے پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک برتن میں پانی، نمک، کھانے کا تیل، دار چینی اسٹک، سبز الائچی، تیز پات، بادیان اور لونگ ڈال کر پانی ابلنے دیں اور پھر بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر پچاسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔ پھر ان کو چھان کر آدھے چاول نکال لیں بعد میں استعمال کے لئے۔

7 .
اب ایک دوسرے برتن میں مکھن گرم کرکے اس میں کاجو ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں زعفران کا پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں آدھے ابلے ہوئے چاول ڈالیں اور اچھی طرح مکس کر لیں۔

8 .
گرِلڈ سبزیاں بنانے کے لئے باربی کیو سیخوں پر سبزیا ں لگائیں اور دو سے تین منٹ گرِل کر لیں۔

9 .
چِیلو کباب اور زعفران رائس کے ساتھ سرو کر یں۔

Recipe Tips