Recipes

More

Chapli Kabab Pasta Pot Recipe

Chapli Kabab Pasta Pot Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    3

Chapli Kabab Pasta Pot Recipe is a creamy and delicious Pot Pasta recipe. Try out this amazing Chapli Kabab Pasta Pot recipe and share your experience with us. 

 Ingredients

Preparation for Red Sauce:
Preparation for White Sauce:
Preparation for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat olive oil, add garlic and onion, and sauté for 2-3 minutes until garlic gets brown and onion translucent.

2 .
Now, add your tomato puree. Cook for 5-7 minutes over medium heat or until oil separates. Add tomato paste and give it a good mix and cook for 3-4 minutes. Then add water as required and mix and let cook for about 3-4 minutes.

3 .
Now add salt, red chili flakes, sugar, black pepper, and Italian seasoning and cook on medium-low heat while mixing in intervals to prevent from sticking on the base. Cook for about 8-10 minutes.

4 .
Take basil leaves and add them to the sauce and mix. Cook until your desired consistency has reached. Take off the flame and keep it aside.

5 .
In a pan, add oil and melt butter. Add flour and cook for 2 minutes or until well combined. Turn the heat to a very low flame and gradually start pouring in the milk while stirring continuously preventing it from forming lumps.

6 .
When the milk has been mixed properly, turn the flame to medium heat and keep cooking while mixing/stirring continuously until it starts to thicken.

7 .
Now add salt, pepper, and garlic powder, give it a good mix and turn off the flame. Add parmesan cheese and stir until well incorporated. Take off the flame and set it aside.

8 .
Prepare K&N’s Chapli Kabab as per instruction on the pack. Keep aside.

9 .
Take a baking tray. Spread red sauce evenly. Add prepared K&N’s Chapli kababs. Drizzle white sauce. Add a layer of boiled paste, and then layer with red sauce and drizzle white sauce. Then lastly top with cheese.

10 .
Bake in a preheated oven at 180C for 10-15 minutes or until the cheese melts. Serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ریڈ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں زیتون کا تیل گر م کرکے اس میں لہسن اور پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔

2 .
اب اس میں ٹماٹر پیورے ڈال کر درمیانی آنچ پر پانچ سے سات منٹ پکالیں۔پھر اس میں ٹماٹر پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں او ر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی اچھی طرح مکس کر کے مزید تین سے چار منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں نمک، کٹی سرخ مرچیں، چینی، کالی مرچیں اور اٹالین سیزننگ ڈال کر ہلکی آنچ پر مکس کرتے جائیں اور آٹھ سے دس منٹ پکا لیں۔

4 .
پھر اس میں نمک، کٹی سرخ مرچیں، چینی، کالی مرچیں اور اٹالین سیزننگ ڈال کر ہلکی آنچ پر مکس کرتے جائیں اور آٹھ سے دس منٹ پکا لیں۔

5 .
وائٹ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں ایک پین میں کھانے کا تیل اور مکھن پگھلا کر اس میں میدہ ڈال کر دو منٹ پکائیں۔اب آنچ ہلکی کرکے اس پر تھوڑا تھوڑا کرکے دودھ ڈال کر مکس کرتے جائیں۔

6 .
جب دودھ اچھی طرح مکس ہوجائے تو آنچ درمیانی آنچ پر کرکے سوس گاڑھی ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں نمک،مرچیں اور لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور چولہا بند کر دیں۔پھر اس میں پامیزن چیز ڈال کر مکس کریں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
اسمبلنگ کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق چپلی کباب تیار کر لیں۔

9 .
اب ایک بیکنگ ٹرے میں ریڈ سوس پھیلا کر اس پر چپلی کباب رکھیں اور وائٹ سوس ڈال دیں۔پھر ابلے ہوئے پاستا، ریڈ سوس اور وائٹ سوس کی تہہ لگائیں اور آخر میں چیز ڈال دیں۔

10 .
پہلے سے گرم اوون میں ایک سواسی کے درجہ حرارت پر پندرہ سے بیس منٹ بیک کر لیں۔مزیدار چپلی کباب پاستا پوٹ تیار ہے۔

Recipe Tips