Recipes

More

Caramel Crunch Stuffed Chocolate Buns

Caramel Crunch Stuffed Chocolate Buns

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Today you'll learn how to make soft and fluffy Chocolate Filled Buns topped with caramel. The crunchy caramel bite with chocolate makes them an irresistible sweet treat. Try out these Caramel Crunch Stuffed Buns today and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Chocolate filling:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, sugar, salt, beaten egg, milk powder, milk and knead a soft dough.

2 .
Grease the bowl and place the kneaded dough in it. Cover with cling film and let it rest until doubles in size.

3 .
In a pan heat butter and add cocoa powder. Mix and cook until no lumps remain. Now add milk chocolate and mix it well. Make a thick chocolate filling.

4 .
In a pan heat sugar and cook until it turns brown in color. Your caramel is ready. Keep it warm until used.

5 .
Take the dough and divide it into 2 parts. Take on part and cut it into 8 equal parts. Make small dough balls and flatten them out with a rolling pin.

6 .
Place the chocolate filling in the center of the rolled-out dough. Now wrap the dough around the chocolate filling making a bun shape.

7 .
Now coat the prepared buns in bread crumbs. Place them in a greased baking pan and let them rest for 15 mins.

8 .
Now bake them in a preheated oven at 180°C for 15 mins or until light golden in color.

9 .
Take them out of the oven and let them cool at room temperature.

10 .
Now dip the buns in caramel and let it cool until the caramel becomes hard. Your Caramel crunch buns are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، چینی، نمک، پھینٹا ہوا انڈا، دودھ کا پاؤڈر اور دودھ ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔

2 .
اب ایک باؤل کو گریس کرکے اس میں گوندھی ہوئی ڈو رکھیں اور کلنگ فلم سے ڈھک کر سائز میں دو گنا ہونے تک رکھ دیں۔

3 .
چاکلیٹ فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں کوکوا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ اب اس میں دودھ چاکلیٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے موٹی چاکلیٹ فلنگ بنالیں۔

4 .
کیریمل بنانے کے لئے ایک پین میں چینی گرم کرکے براؤن ہونے تک پکائیں۔کیریمل تیار ہے۔ استعمال ہونے تک اسے گرم رکھیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو لے کر اسے 2 حصوں میں کاٹ لیں۔اب ایک حصہ لے کر اس کو آٹھ حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیلنے سے اچھی طرح بیل لیں۔

6 .
اب بیلی ہوئی ڈو کے درمیان چاکلیٹ فلنگ رکھیں اور بن کی شکل بنا لیں۔

7 .
تیار بنز کو بریڈ کرمز میں اچھی طرح کوٹ کر لیں اور گریس کئے ہوئے بیکنگ پین میں رکھ کر پندرہ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر پندرہ منٹ یا لائٹ گولڈن ہونے تک بیک کر لیں۔

9 .
پھر انہیں اوون سے نکا ل کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

10 .
اب بنز کو کیریمل میں ڈِپ کرکے ٹھنڈا ہونے دیں۔مزیدار کیریمل کرنچ سٹفڈ بنز تیار ہیں۔

Recipe Tips