Recipes

More

Butter Garlic Chicken Recipe

Butter Garlic Chicken Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Experience the perfect balance of buttery goodness and aromatic garlic in this delectable Butter Garlic Chicken recipe

 Ingredients

Ingredients for Fried Chicken:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add boneless chicken, black pepper, salt and flour. Mix it well.

2 .
Now in a pan shallow fry the marinated chicken until 70% done. set aside.

3 .
Now in a pan heat butter and oil, then add garlic and sauté it for a minute. Add flour and cook for 1-2 mins.

4 .
Now add chicken stock and bring it to a simmer. Add lemon juice, oregano, salt, crushed black pepper and cook until thickens in consistency.

5 .
Add fried chicken in the sauce and cook until the chicken is fully done.

6 .
Your Butter Garlic Chicken is ready. Serve with boiled rice, garnish with parsley and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کوٹڈ چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں بون لیس چکن، کالی مرچ، نمک اور میدہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب ایک پین میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر اسی فیصد پکنے تک فرائی کرلیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
بٹر گارلک چکن بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن اور کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس می میدہ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں چکن یخنی ڈال کر ابلنے دیں۔پھر اس میں لیموں کا رس، اوریگانو، نمک اور کٹی کالی مرچ ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں فرائیڈ چکن ڈال کر چکن اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
بٹر گارلک چکن تیار ہے۔ ابلے ہوئے چاولوں کے ساتھ سرو کریں اور پارسلے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips