Recipes

More

Bread Finger Recipe (Iftar Recipe)

Bread Finger Recipe (Iftar Recipe)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Quick and delicious Bread Fingers is a must try recipe in Ramzan. Creamy filling rolled in crispy savory bread fingers is going to melt in your mouth like anything. Try out this Bread Finger Recipe in Iftar do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Boil the chicken and shred it. Set the shredded chicken aside. Now heat oil in a pan, add carrot, onion and cook for 1-2 minutes. Now add shredded chicken, capsicum and cook for 2-3 minutes.

2 .
Now add black pepper powder, salt, red chili flakes, oregano, soy sauce, hot sauce, white pepper powder and mix well. Add cream and cook for 1-2 minutes and take off the flame, let it cool on room temperature.

3 .
Now take the sandwich bread slice, cut the edges and flatten it with rolling pin.

4 .
Now cut the flattened bread into half pieces. Place the prepared chicken mixture on one end of the bread piece. Top it with shredded mozzarella cheese and spread the water on the other end of the bread piece and roll the bread into finger shape.

5 .
Now dip it in the egg mixture, coat it with bread crumbs.

6 .
Then shallow fry them on low medium flame until golden brown in color.

7 .
Your tasty Bread Fingers are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن مکسچر بنانے کے لئے چکن کو ابال کر باریک کاٹ لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں گاجریں اور پیاز ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔ پھر اس میں چکن اور شملا مرچ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

2 .
پھر اس میں کالی مرچ پاؤڈر، نمک، کٹی لال مرچیں، اوریگانو، سویاسوس، ہاٹ سوس اور سفید مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں کریم ڈال کر ایک سے دو منٹ پکا کر چولہا بند کر دیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

3 .
اسمبلنگ کے لئے سینڈوچ بریڈ سلائس لے کر اس کے کنارے کاٹ دیں اور بیلنے سے بیل لیں۔

4 .
اب اس بیلی ہوئی بریڈ کو دو حصوں میں کاٹ لیں اور اس بریڈ سلائس کے ایک کنارے پر تیار کیا ہوا چکن مکسچر رکھیں۔پھر اس پر موزریلا چیز رکھیں اور بریڈ کے دوسرے کنارے پر پانی لگاکر فنگر کی شکل میں رول کر لیں۔

5 .
پھر اس پر انڈہ لگائیں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں۔

6 .
اب ان کو ہلکی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدار بریڈ فنگر تیار ہیں۔

Recipe Tips