Recipes

More

Bihari Kabab Masala Recipe | How to make Bihari Kabab Masala

Bihari Kabab Masala Recipe | How to make Bihari Kabab Masala

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

Bihari Kabab Masala a recipe you can’t resist. Smoked flavor of Bihari Kabab mixed in creamy textured gravy is a mouth-watering combo. Try this recipe and enjoy every bite of it but don’t forget to share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix mustard oil, yogurt, cumin powder, salt, lemon juice, ginger garlic paste, carom seeds, red chili powder, chili flakes, food color and mix well. Add beef strips in it and marinate for 4 hours or overnight. Keep in refrigerator.

2 .
Take wooden or steel skewers and thread beef on it.

3 .
Now Cook on charcoal or pan until 50% cooked.

4 .
In pan heat oil, add onion, cumin seeds, green chilies and sauté for a minute. Add ginger garlic paste, brown onion, tomato puree, yogurt, salt, red chili powder, coriander powder, garam masala powder, green chili paste and cook for 5 to 7 minutes.

5 .
Add cooked bihari kabab, mix well, add hot water half cup and steam for 8 to 10 minutes.

6 .
Your bihari kabab masala is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں سرسوں کا تیل، دہی، ذیرہ پاؤڈر، نمک، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ، اجوائن، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچ اور کھانے کا رنگ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور بیف کو اس میں چار گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر کے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب لکڑی یا لوہے کی سیخوں پر تیار کیا ہوا بیف مکسچر لگائیں۔

3 .
پھر ان کوکوئلوں پر یا پین میں پچاس فیصد پکنے تک پکائیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ذیرہ اور سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب ادرک لہسن پیسٹ، براؤن پیاز، پسے ہوئے ٹماٹر، دہی، نمک، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈراور سبز مرچوں کی پیسٹ ڈال کرپانچ سے سات منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں تیار کئے ہوئے کباب ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور آدھا کپ پانی ڈال کر آٹھ سے دس منٹ سٹیم کر لیں۔

6 .
مزیدار بہاری کباب تیار ہیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More